23948sdkhjf

Botaniske bygninger må vige for milliardbyggeri

Byggeriet af det nye Statens Naturhistoriske Museum i Botanisk Have i København betyder, at en del af de oprindelige bygninger ved Sølvtorvskomplekset er fjernet. Det skriver Vejdirektoratet i en pressemeddelelse. 

Det gælder blandt andet de gamle væksthuse, som i sommer blev overtaget af Aarstiderne og fjernet fra området.  

Nu er den 580 kvm store bygning i Sølvtorvskomplekset kendt som Maskinhallen, en del af den tidligere Polytekniske Læreanstalt, taget ned for at gøre plads til museumsbyggeriet. Bygningen lå dér, hvor der bygges fremtidige udstillingsrum under jorden.  

Maskinhallen og de eksisterende bygninger i Sølvtorvskomplekset bliver en del af det nye museum, der vil bestå af underjordiske udstillingsrum og en ny udstillingssal. Maskinhallen vil blive genopført med blandt andet de oprindelige mursten. Derefter vil den fungere som en del af museets fremtidige indgangsområde fra Botanisk Have.  

Genanvendelse giver patina
Nedtagningen af Maskinhallen er sket, så bygningens mursten og spær kan bruges til den fremtidige genopbygning.  

- Facadestenene er omhyggeligt fjernet til opmagasineret. Når de underjordiske udstillingsrum er etableret, kan bygningen genopføres med de oprindelige mursten og den oprindelige tagbeklædning, så bygningen i fremtiden kan fremstå med patina. Dermed vil den indgå i helhed med de øvrige bygninger i Sølvtorvskomplekset, som bliver indrettet til museet, siger Hanne Alrø, der er projektchef i Vejdirektoratet, i pressemeddelelsen.    

Maskinhallens facadesten, skifertag, stålgitterkonstruktioner samt lidt tømrerkonstruktion i ovenlys vil blive benyttet i genopbygningen.  

Bygningen planlægges genopført fra efteråret 2021 til foråret 2022.

Det nye Statens Naturhistoriske Museum

Vejdirektoratet er bygherre på det nye Statens Naturhistoriske Museum og bygger til Københavns Universitet.

Det nye museum skal samle Københavns Universitets Zoologisk Museum, Geologisk Museum og Botanisk Have til ét museum.   

Statens Naturhistoriske Museum har en budgetramme på cirka 1,2 mia. kr. og er finansieret af Villum Fonden, Novo Nordisk Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, Det Obelske Familiefond samt Københavns Universitet og staten. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.14