23948sdkhjf

By og Bygning Arkitekter tegner nyt friluftsknudepunkt på Agger Tange

Naturperlen Agger Tange får nu et nyt samlingssted til 2,9 millioner med faciliteter, der kan gøre udflugten nemmere og sjovere.
Nyt friluftsknudepunkt skal være et udflugtsmål for alle, som besøger Agger Tange, et af landets vigtigste vådområder med et unikt fugle- og dyreliv.

Den særlige placering af friluftsknudepunktet midt i et øde landskab med barske vejrforhold mellem Vesterhavet og Limfjorden stiller store krav til både arkitektur og byggematerialer.

Arkitekturen skal udformes, så friluftsknudepunktet på samme tid kan modstå det hårde naturmiljø og være en bestandig del af det. Bygningen på 90 m² bliver opført med markant brug af både beton og egetræ og strandsten på taget, rundt om og igennem bygningen for at opløse modsætningen mellem det udendørs og indendørs miljø. Friluftsknudepunktet bliver et lavenergi-byggeri, der maksimalt opvarmes til 10 grader, hvor en stor del af elforbruget til opvarmning skal komme fra solceller.

Samlet budget på 2,9 millioner
Idéen med friluftsknudepunktet er ikke alene at understøtte forskellige brugergruppers behov ved udflugter til Agger Tange. Formålet er også at formidle viden til områdets besøgende om naturen og dyrelivet. Derfor bliver friluftsknudepunktets centrale udstillings- og møderum en vigtig kerne for formidling af områdets historie.

Lokale- og Anlægsfonden støtter projektet med 300.000 kr. Nationalpark Thy finansierer selv 1,4 mio. kr. af projektet, der i alt kommer til at koste 2,9 mio. kr. at opføre. Friluftsknudepunktet er tegnet af By og Bygning Arkitekter. Bygningen opføres på fundamentet af et andet byggeri, som vil blive revet ned af Thisted Kommune, der derefter stiller grunden til rådighed for Nationalpark Thy og det nye byggeri.

- Projektet formår at afspejle og tilpasse sig den omkringliggende natur på flotteste vis. Samtidig vises der i projektets indhold stor forståelse for de behov, nationalparkens gæster har, når de er på udflugt. Det bliver et sted, hvor alle på tværs af alder, interesser og aktiviteter ude i området ved Agger Tange kan mødes, gøre et hvil og få en endnu større forståelse og fornøjelse ud af naturen, siger Torben Frølich, direktør i Lokale- og Anlægsfonden.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078