23948sdkhjf

Millioner til byggeri og renoveringer i Vordingborg

Vordingborg Kommunes budget for 2012-2015 indeholder omfattende investeringer i renoveringer, energibesparelser og anlægsarbejde.
Partierne i Vordingborg Kommune er blevet enige om et budgetforlig for 2012-2015, som på anlægsområdet indeholder markante investeringer.

Der er over de kommende 4 år afsat 75 mio. kr. til skolerenoveringer og investeringer i børnehaver. I samme periode foretages markante investeringer i idrætsfaciliteter – herunder opførelse af en ny idrætshal i Vordingborg samt en ny kunstgræsbane i kommunen.

Der er efter endt arkitektkonkurrence fundet et vinderprojekt til Multicentret i Præstø , der skal være et kommunalt idræts- sundheds- og ældrecenter.

På klimaområdet indeholder budgettet investeringer på over 30 mio. kr. som de kommende 4 år skal anvendes til energibesparende foranstaltninger.

Midler til ny administrationsbygning
Områdefornyelsesprogrammet i Vordingborg By fremrykkes så det kan være færdigt i 2013 samtidig med indvielsen af kommunens ny borgercenter. Forligspartierne er enige om i perioden 2013-2016 at igangsætte planlægningen af en ny administrationsbygning – model 2 - på den nuværende rådhusgrund i Vordingborg, der kan samle de nuværende administrationer.

I 2012 er der afsat midler til forprojektering, udarbejdelse af en samlet plan for rådhusgrunden samt en vurdering af muligheder for tilknyttede private investeringer i kontorer, butikker og attraktive boliger i bymidten. Det er målet at kommunalbestyrelsen skal tage endelig stilling til opførelsen af en ny administrationsbygning medio 2012.

Grønne områder og øvrige anlægsaktiviteter
Der er i 2012-13 afsat 3,6 mio. kr. til en renovering af færgelejet på Bogø samt til en udvidelse af Bogø havn til glæde for kommunens sejlere og sejlturisme.

Partierne har i budget 2012-15 prioriteret en fortsat udbygning af kommunens cykelstier – ikke mindst på Møn samt trafiksikkerhedsfremmende foranstaltninger. I alt er der afsat 25 mio. kr. til disse formål over budgetperioden. Endelig er der i de kommende år afsat ekstra anlægsmidler til renovering af parker og grønne områder i kommunen samt til en renovering af Ore Strand.

Budgetforlig for budget 2012-2015 indgået mellem Socialdemokraterne, Radikale Venstre, Det Konservative Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Venstre og Dansk Folkeparti.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094