23948sdkhjf

Aarhus har fundet totalrådgiverhold til nyt dagtilbud

Et veritabelt befolkningsboom og mange byomdannelsesprojekter i Aarhus Kommune afspejler sig også i antallet af børn behov for at udvide kapaciteten på dagtilbudsområdet. Således også i forstaden Sabro, hvor der skal opføres et nyt dagtilbud. 

Rum har nu vundet totalrådgiverkontrakten på den nye institution samme med et hold betående af Gjørtz Arkitekter, ÅF Buildings rådgivende ingeniører og landskabsarkitekter Wainø I Frandsen. 

Holdet skal designe, projektere samt varetage opførelsen af den nye dagtilbudsafdeling i Sabro. 

Dagtilbudsafdelingen skal opføres på Rønnevangen med kapacitet til seks børnegrupper. I udgangspunktet fordelt på tre børnehavegrupper á 20 børn og tre vuggestuegrupper á 12 børn. 

Mere Sabro = flere børn

I Sabro er et nyt boligområde øst for Sabrovej ved at blive etableret. 1. etape af boligområdet er allerede opført og sidste etape forventes afsluttet i 2019-2020.

Blandt andet på grund af det nye boligområde forventes antallet af børn i dagtilbudsalderen i Sabro at stige frem mod 2024.

Skal bygges fleksibel
Projektet udvikles på baggrund af en inddragelsesproces, hvor bygherre, dagtilbudsledelsen, samt medarbejder- og forældrerepræsentanter deltager. I processen arbejdes der med organisering og fysisk indretning, som skal sikre små miljøer i dagtilbudsafdelingen. De fysiske rammer skal indrettes, så de giver optimale betingelser for børnenes udvikling, leg og læring. 

Desuden er der fokus på at opføre dagtilbudsafdelingen så fleksibel at den løbende kan tilpasses den aktuelle pasningssituation i området afhængig af efterspørgslen efter henholdsvis vuggestue- og børnehavepladser. 

Det nye dagtilbud forventes at være klar til indflytning november 2021.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142