23948sdkhjf

Seks bygherrer vil opføre 50.000 nye kvm i attraktivt område

Det er et kedeligt og indelukket område, man træder ind i, hvis man bevæger sig ind i industrikvarteret afgrænset af Prags Boulevard, Ved Amagerbanen og Amager Strandvej ved Kløvermarken på det nordlige Amager.

Nu kan det gamle industrikvarter se frem til en forvandling. 

Seks bygherrer ønsker at udvikle ejendommene til et område med blandede bymæssige formål. Grønne byrum, almene boliger og daginstitutioner skal puste liv i det lukkede kvarter. 53.100 kvm fordelt på boliger, erhverv og en daginstitution er der samlet lagt op til i startredegørelsen for projektet. 

Bag projektet står firmaerne Clausen Service aps., E/F Yderlandsvej 25 A-E, Arkitektgruppen Ejendomme A/S, Paaske Holding A/S, Claus Tholstrup Molge og E/F Yderlandsvej 1. De har allieret sig med Holscher Nordberg Arkitekter, der har med oplægget. 

Og politiks er der opbakning til projektet, idet Teknik- og Miljøudvalget i Københavns Kommune har besluttet at godkende startredegørelsen og sige ja til at få udarbejdet en lokalplan for området, fremgår det af en pressemeddelelse fra kommunen. 

- Det vil give et stort løft til området, hvis vi kan lave det gamle industrikvarter om til et nyt og spændende kvarter med flere byrum og betalelige boliger. Startredegørelsen indeholder nogle gode idéer til, hvordan vi kan gøre et gråt område grønt, og hvordan vi kan puste liv i et indelukket kvarter, som skal forbindes til de omkringliggende områder. Det skal dog ske på en måde, hvor man bevarer områdets historiske baggrund ved at bevare bygninger med en kulturel værdi, siger teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) i pressemeddelelsen. 

Hvor stor en del af etagearealer, der præcis skal være boliger fastlæggelse i det videre arbejde, men startredegørelsen lægger op til 80 pct., svarende til 42.500 kvm. Heraf skal en fjerdedel være almene boliger, altså cirka 10.600 kvm. 

Desuden er der lagt op til 7.000 kvm til serviceerhverv plus 3.600 kvm til en daginstitution. 

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11