23948sdkhjf

Se billederne: Lego indvier nyt hovedsæde i Billund

Efter fire års planlægning og byggearbejde åbnede Lego Koncernen mandag den 28. oktober første fase af sit nye, Lego Campus ved hovedkvarteret i Billund.

Cirka 500 medarbejdere er allerede nu flyttet ind i de to første af otte bygninger, som også kommer til at omfatte legeområder og loungeområder samt en omliggende park, der bliver åben for offentligheden. 

- Der er gjort et stort stykke arbejde for at skabe en arbejdsplads, der afspejler vores værdier og skaber en sjov og legende atmosfære. Vores mission er at inspirere børn, så det er vigtigt at skabe et arbejdsmiljø, der inspirerer til kreativitet og innovation, siger adm. direktør i Lego Koncernen Niels B. Christiansen i en pressemeddelelse.   

Bygningskomplekset er tegnet af C. F. Møller, og når det står færdigt i 2021, vil det omfatte 54.000 kvm og huse omkring 2.000 medarbejdere.

Materialevalg reducerer stålbehov
Koncernen slår på bæredygtighed i det nye Lego Campus. Så det tilhørende parkeringshus er ikke kun kendetegnet ved, at facaden er dækket af plader, der er designet, så de ligner de ikoniske Lego vejplader, taget er fyldt op med 4.150 solpaneler. De vil kunne dække cirka halvdelen af bygningskompleksets energiforbrug.

Tagene på de nye bygninger bliver dækket af Sedum-planter, som optager vand og CO2, og regnvand vil blive brugt til at vande den omliggende park. 

Indenfor er der fx valgt et specielt fibergipsmateriale, så konstruktionen kræver mindre stål, hvilket betyder en besparelse på 22 tons stål.

Når byggeriet er færdigt i 2021, vil det fremtidige ”People House” indeholde et stort auditorium, et fitnesscenter, værksteder, en café og overnatningsmuligheder for medarbejdere, som rejser ind fra udlandet. 

 

Læs mere om: Lego
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109