23948sdkhjf

Kirkbi Invest dropper stort byggeri på Østerbro

Kirkbi Invest har droppet planerne af økonomiske årsager

En større om- og tilbygning af DMI’s gamle hovedkvarter på Østerbro i København er droppet af udvikleren bag.

Det skriver MagasinetKBH.

Der var ellers store planer for, hvordan de gamle rødbrune kontorbygninger fra 1941 skulle ombygges til 30.000 kvm nye boliger og erhverv. Henning Larsen havde slået stregerne, og efter politisk ønske var der lagt vægt på at lade meget af det eksisterende byggeri stå og udvide med ekstra etager og tilbygninger samt grønne områder.

Men nu har den ny ejer af grunden, legofamiliens investeringsselskab Kirkbi Invest, fortrudt. Udvikleren er af ”økonomiske årsager” ikke længere interesseret i at fortsætte de planer, fik Københavns Kommune at vide i juni. Sidste uge blev forslaget til den ny lokalplan kasseret, skriver MagasinetKBH.

Kirkbi Invest ønsker i stedet at udvikle området indenfor den allerede gældende lokalplan, fremgår af et mødereferat fra Københavns Teknik- og Miljøudvalg. Lokalplanen gør det muligt at rive bygningerne helt ned, som flere politikere i første omgang var imod.

Kommunen vil dog nu have mulighed for at nedlægge et paragraf-14-forbud og gøre bygningerne bevaringsværdige, skriver mediet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094