23948sdkhjf

NCC renoverer Nordisk Fjers gamle hovedsæde

Forsikringsselskab er ny lejer i den 118 år gamle og 15.000 kvm store bygning

Det gamle Nordisk Fjer-hovedsæde på Amerika Plads i København skal renoveres og ombygges. Arbejdet på den 15.000 kvm store kontorbygning har PensionDanmark lagt i hænderne på NCC. 

Opgaven er en totalentreprise på cirka 55 mio. kr. Det oplyser entreprenørvirksomheden i en pressemeddelelse. 

Den smukke gamle bygning fra 1901, som for næsten 30 år siden lagde mure og vægge til den spektakulære erhvervsskandale i Nordisk Fjer, lever i dag en tilværelse ude af rampelyset. 

Bygningen med den kendte facade mod Kalkbrænderihavnsgade har fungeret som hovedsæde for Banedanmark fra en gennemgribende renovering i 2000 til udgangen af 2018.  Nu skal den så nyindrettes igen, så den kan stå klar til en ny lejer til foråret, LB Forsikring.   

Genbrug i højsædet 
- Det er en superspændende opgave, fordi det er et godt muret byggeri og en meget smuk bygning med atrier i hele bygningens højde i begge ender, fortæller projektleder ved NCC Peter Christophersen i pressemeddelelsen. 

I ombygningen bliver det tilstræbt af genbruge materialerne fra bygningen i størst muligt omfang. Døre og dørpaneler genbruges, ligesom modulglasvæggene genbruges i de nye kontorlokaler. 

Ændringerne består blandt andet i en ændret rumindretning, nye mødefaciliteter og etablering af en ny forbindelse mellem nr. 11 og nr. 15. 

Bygningen skal stå klar til indflytning den 1. april 2020. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.143