23948sdkhjf

Koppels gamle kantine på DTU genåbner

Erik Møller Arkitekter har lagt sidste hånd på ombygningen af Koppels gamle kantine på DTU.
Byggeriet, der netop er åbnet for studerende og ansatte, imødekommer DTU's ambition om, at kantinen skal være et centralt og levende samlingssted, der kigger ind i fremtiden og fremtidens campusliv.

En vigtig betingelse for en velfungerende campus er et levende studiemiljø. Derfor har udgangspunktet for ombygningen af kantinen været at øge mulighederne for campusliv og sociale mødesteder.

Der er tale om et dobbeltgreb, hvor den gamle kantine skulle bringes op til nutidens og fremtidens krav om at blive et nyt, aktivt møde- og spisested samtidig med at de arkitektoniske hensyn til Koppels oprindelige plan for DTU blev respekteret.

Transparens i udvidet forstand
Koppel udviklede oprindeligt sin plan for DTU som "en skole i skoven" med en stærk landskabelig sammenhæng. For at understrege denne intention fra Koppels side er bygningen blevet åbnet op mod omgivelserne gennem en række nye brede dørpartier i øst- og vestfacaderne.

Både indvendigt og udvendigt skabes én fast bænk af bambus, der skaber sammenhæng mellem ude og inde og inviterer til ophold og samvær. De store vinduespartier skaber transparens og sammenhæng mellem haverum og plads. Kantinens køkken er placeret midt i bygningen, så interaktionsmulighederne i rummet bliver større og rummet virker åbent og transparent.

Campusliv hele døgnet
Kantinen indeholder også et lounge- og et restaurantområde som rumligt er skærmet fra det centrale kantinerum. Kantineområdet kan let indrettes til receptioner, forelæsninger mm. Som særlig rumoplevelse adskilles køkken mod kantinen af en lysvæg medbagvedplacerede LED-amaturer, som kan programmeres til at skifte farve over dagen eller i forbindelse med arrangementer.

Dette giver mulighed for at skifte stemningen i rummet fra rolig frokoststemning til dynamisk natklub/café eller særlige farver i forbindelse med en landsholdskamp, et firmaarrangement eller lignende.

Erik Møller Arkitekter har siden 1984 løbende lavet både nybyggeri og ombygningsopgaver for DTU, og arbejder aktivt med at fastholde og udvikle Koppels helhedsplan for området.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094