23948sdkhjf

Olav de Linde på vej med udbud for 40 etagers kontorhus

De kommende år rejser Danmarks højeste kontorhus sig på Mindet ved Aarhus’ havnefront. I hvert fald hvis det står til Ejendomsselskabet Olav de Linde, som nu går et vigtigt skridt videre med planerne. 

- Vi er på vej med et såkaldt tidligt udbud på totalentreprisen for udførelse af tårnet og et tilhørende p-hus. Det bliver sendt ud i næste uge, og så får vi priser efter nytår, og så ved vi, hvor vi står rent økonomisk, siger Morten Sparvath Thomassen, projektchef ved Ejendomsselskabet Olav de Linde, til JP Aarhus. 

Han tilføjer, at selskabet også er ved at udfærdige et lokalplanforslag. Bliver det som håbet godkendt sidste i 2020, kan håndværkerne starte byggeriet i 2021. Byggeriet ventes herefter at tage tre – fire år. 

Bevarer den gamle pakhusbygning
Med sine 146 meter overhaler ”Mindet 6”, som bygningen er navngivet, boligtårnet Lighthouse på Aarhus Ø med fire meter. 

Sammen med arkitektfirmaet C.F. Møller foreslog Olav De Linde sidste år at placere højhuset på Mindet 6 i den eksisterende pakhusbygning på stedet, så broderparten af den gamle bygning bevares og genanvendes.

I bygningens midte opføres så det 40 etager høje tårn til kontorer og lignende erhvervsformål. Kontorhuset vil rumme 40.000 kvm kontorarealer. 

Mindet 6 har et grundareal på 7.086 kvadratmeter, mens den eksisterende bygning har et etageareal på 7.400 kvadratmeter. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11