23948sdkhjf

Tre prækvalificeret til at vise vej ved Vestkysten

Jyllands vestkyst skal i større grad opleves som én sammenhængende destination. 

I august søsatte Dansk Kyst- og Naturturisme, Partnerskab for Vestkystturisme og Realdania derfor en parallelkonkurrence, der skal nytænke wayfinding langs Vestkysten. Det skete som en del af initiativet Vestkysten Viser Vejen. 

Nu er tre tværfaglige hold så blevet prækvalificeret:

  • JAC Studios (hovedrådgiver), Erik Brandt Dam Arkitekter og Studio Atlant
  • Le Bureau (hovedrådgiver), Sted, Peter Svarre, Studio Leh, The Central og Johanne Bugge 
  • Urgent.Agency (hovedrådgiver) og Arkitekt Kristine Jensens Tegnestue 

- De tre teams er udvalgt på baggrund af deres erfaring, opgaveforståelse og kreative og ambitiøse tilgang til opgaven. Og hver på deres måde har de vist, at de forstår Vestkysten som en sammenhængende destination med mange forskelligartede kvaliteter, skriver Realdania i en pressemeddelelse. 

Hvad er Wayfinding?

Wayfinding er meget mere end bare vejvisning fra A til B. Wayfinding kombinerer det enkelte steds særlige kvaliteter, attraktioner og aktører med formidling i form af fx skiltning og digitale formidlingskoncepter. Og det rette greb kan åbne op for nye, stærkere oplevelser af stedet.

I den kommende tid går holdene i gang med at udvikle hvert deres kreative greb på opgaven. Den valgte løsning offentliggøres til marts og implementeres i løbet af resten af 2020. 

Der er afsat 250.000 kr. til hver af tre valgte teams og op til 450.000 kr. til at færdiggøre den valgte løsning.

Initiativet er del af en større indsats, som kommer i kølvandet på ’Udviklingsplan for Vestkysten’. Formålet er at udvikle hele den 550 kilometer lange kyststrækning til én af Nordeuropas førende kystdestinationer, bl.a. gennem et fælles brand og nye formidlingstiltag, som skal skabe en stærkere sammenhæng og inspirere gæsterne til i endnu højere grad at bevæge sig op og ned langs kysten. Til gavn for turismen og dermed også for den lokale udvikling.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094