23948sdkhjf

Vækstmulighed for dansk vand i Sydøstasien

Voksende befolkninger og stigende urbanisering i Filippinerne og Indonesien gør landene til attraktive samarbejdspartnere for danske virksomheder, der har innovative og bæredygtige bud på løsninger til vandsektoren.

Både Filippinerne og Indonesien står over for store udfordringer, når det handler om at sikre rent drikkevand og håndtere spildevandet bæredygtigt. Begge lande er interessante markeder for danske virksomheder i vandsektoren, da de har behov for de bæredygtige og fremtidssikrede løsninger i vandsektoren, som danske virksomheder har en stolt tradition for at udvikle.

Mangel på vand

Den stigende urbanisering og befolkningstilvækst i Filippinerne, der er en af de mest dynamiske økonomier i Østasien og Stillehavsregionen, betyder også, at naturressourcerne bliver belastede. Med en gennemsnitlig årlig vækst på 6,3 procent i perioden 2010-2017 er Filippinerne klar til at gå fra et mellem-indkomstland til et højere-middel indkomstland, hvilket åbner op for de danske virksomheder.

På trods af, at Filippinerne består af 7.641 øer, spås vand at blive en mangelvare i fremtiden. Samtidig påvirker vandforurening i høj grad overflade- og grundvandskilder samt kystzoner. Nogle af fremtidens største vandprojekter i Filippinerne er fx Maynilad Water Services, Inc., der har reserveret næsten 800 millioner dollars frem mod 2023 til at opdatere gamle spildevandsanlæg og installere nye kloaksystemer.

Efterspørgsel på danske løsninger

I Indonesien er bæredygtige og innovative vandløsninger i de senere år også kommet på dagsordenen. Landet, der er overset marked blandt mange danske virksomheder, åbner op for et stort vækstpotentiale for den danske vandsektor. Sydøstasien forventes at opnå en gennemsnitlig vækst i realt BNP på 5,2 % om året mellem 2018 og 2022.

Der er stort potentiale for de danske løsninger, da det endnu kun er få af de indonesiske virksomheder, som har energieffektive eller bæredygtige løsninger i porteføljen. Nogle af de største opgaver i Indonesien er at skabe en vandsektor for ti nye turistdestinationer, der skal blive lige så økonomisk lukrative som Bali. Herudover er der i Jakarta – en af verdens hurtigst synkende byer - behov for løsninger inden for alle aspekter af vandsektoren, og hovedstaden skal desuden flyttes fra Java og til Borneo, hvilket kræver en helt ny vandinfrastruktur.

Kom godt i gang

The Trade Council hjælper danske virksomheder med at blive en del af den danske vandalliance i udlandet. Det er muligt at læse mere om de mulige projekter i Filippinerne og Indonesien på The Trade Councils to landesider. Her er det også muligt at downloade et gratis whitepaper for hvert land, som kan give dig et unikt og samlet overblik over relevante eksportmuligheder i både Filippinerne og Indonesien.

Læs mere på www.thetradecouncil.dk/vandmuligheder-i-sydoestasien

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093