23948sdkhjf

A. Enggaard og PKA bygger friplejehjem efter ny model

Danske Diakonhjem har indgået en 30-årig lejeaftale med entreprenørvirksomheden A. Enggaard og pensionsselskabet PKA i regi af parternes fælles selskab PKAE. 

Det oplyser parterne i en pressemeddelelse. 

Friplejehjemmet bliver 5.244 kvadratmeter stort og kommer til at rumme 56 boligenheder fordelt på tre enheder, et stort produktionskøkken, opholdsarealer, wellness og træningsfaciliteter m.m. 

Hos PKA er projektet en del af et voksende fokus på boliger til ældre. 

Fakta: Friplejehjem i Tranders Høje

  • Adresse: Nerudas Alle 3
  • Størrelse: 4569 kvm (Stue, 1. sal og 2. sal) + 675 kvm kælder
  • Boliger: 56 boligenheder
  • Entreprenør: A. Enggaard
  • Bygherre: PKAE
  • Arkitekt: Erik Arkitekter
  • Lejer: Danske Diakonhjem

– Det er en befolkningsgruppe, der kommer til at vokse ganske markant over de kommende år, og allerede i dag er der stor efterspørgsel på eksempelvis plejehjemspladser flere steder i landet. Derudover har vi stor tiltro til Tranders Høje-bydelen, som vi også er medinvestor på, forklarer ejendomschef i PKA, Nikolaj Stampe om baggrunden for investeringen. 

Opførelsen af bygningen er i fuld gang i den nye bydel Tranders Høje i Aalborg Øst, og det ventes at stå klar til september næste år. 

Bygges efter en ny model
Nybyggeriet bliver Danske Diakonhjems første friplejehjem i Aalborg. 

Af de 31 friplejehjem, som organisationen har været med til at etablere, ejer organisationen selv de 17, mens størstedelen af de resterende ejes af lokale ildsjæle. Modellen i Aalborg bliver dog en helt tredje, og det skyldes ifølge Emil Tang lovændringen fra 2015, der betyder, at staten ikke længere stiller garanti for 100 procent af låneoptaget. 

- Statsgarantien blev sænket til 75 procent, og det har gjort det sværere for os at optage realkreditlån og dermed finansiere projekterne på en økonomisk måde. Derfor er vi meget tilfredse for modellen i Aalborg, hvor vi har nogle partnere, der både kan se værdi i vores projekt og endda står for opførelsen af bygningerne, lyder det fra Emil Tang.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11