23948sdkhjf

Nordjysk byggefirma meldt til skattemyndighederne

Arbejdstilsynet har indberettet det nordjyske byggefirma DS Byggeri til skattemyndighederne

Mindre end to uger før en konflikt om løndumping udviklede sig til vold, stenkast og et væltet stillads i Lundtoftegade på Nørrebro, rettede Arbejdstilsynet henvendelse til Skattestyrelsen, fordi de havde konstateret ”uordnede arbejdstagerforhold.” Det skriver en række medier torsdag, efter Fagbladet 3F og Ekstra Bladet har fået aktindsigt i sagen.

DS Byggeri har hovedsæde i Aars, men virksomheden benytter sig at litauisk arbejdskraft. Af indberetningen fremgår det ifølge Ekstra Bladet, at ingen af de ansatte fra Litauen ved kontrolbesøget i Lundtoftegade d. 21. november gav udtryk for, at de havde dansk personnummer. Et sådant er ellers nødvendigt, hvis ansatte skal kunne få et skattekort.

Skattestyrelsen har af hensyn til tavshedspligt afvist at kommentere den aktuelle sag overfor Ekstra Bladet. Styrelsen oplyser dog, at når ansatte arbejder uden skattekort, skal arbejdsgiveren aktivt indeholde skatten og sørge for, at den bliver betalt til myndighederne.  

Kigger aftaler efter i sømmene
Det er totalentreprenøren Dansk Boligbyg, der står for opførelsen af seniorboliger på den omstridte byggeplads på Nørrebro. DS Byggeri er blevet opsagt på pladsen i Lundtoftegade, men arbejder stadig for Dansk Boligbyg andre steder i landet, og administrerende direktør Anton Nørgaard afventer resultatet af den fagretslige sag, der nu kører mod DS Byggeri.

– Vi er i gang med at kigge vores øvrige aftaler med DS Byggeri efter i sømmene for at vurdere, hvad der skal ske med dem, siger Anton Nørgaard til Fagbladet 3F.

Hos Dansk Byggeri, hvor DS Byggeri er medlem, kommenterer direktør Peter Stenholm sagen i en mail til Ekstra Bladet.

– Vi tager afstand fra snyd i forhold til brud på disse regler. Det er imidlertid en opgave for myndighederne at sikre, at de pågældende regler er overholdt og således ikke Dansk Byggeris opgave at kontrollere medlemmerne i forhold til arbejds- og opholdstilladelser samt skattebetaling, lyder det.

Kommenter på artiklen (1)
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.111