23948sdkhjf

Pensionskasse skal opføre 450 boliger i Kanalbyen

En ny aftale mellem AP Pension og Kanalbyen i Fredericia giver Fredericia 450 lejeboliger og en ny promenade med kunstoplevelser. 

Med mere end 38.000 etagemeter er aftalen den hidtil mest voluminøse i Kanalbyens historie, skriver parterne i en pressemeddelelse. 

AP Pension står bag det store nye projekt, som har fået navnet Carolinelunden. 

Boligerne i Carolinelunden opføres som en blanding af townhouses, karréhuse, punkthuse og rækkehuse, der i form og skala refererer til Fredericias historiske renæssancecentrum. Parkering kommer fortrinsvis til at foregå under jorden, så der bliver mere plads til byliv og grønne områder i gadeniveau.

Kunstopleveler på cykelstien 

Som en hilsen til den oprindelige Carolinelund og Fredericias lange militærhistorie, anlægges ’Officersstien’ – en færdselsåre for gående og cyklister med særlige kunstoplevelser.

Kanalbyen arbejder i forvejen strategisk med at involvere kunstnere i udformningen af byrum og bygninger med fokus på at skabe oplevelser og identitet. Derfor vil der i det videre forløb også blive udpeget en kunstner, der kan bidrage til udformningen af Officersstien.

Bag helhedsplanen står Arkitema Architects. De første 140 boliger i Carolinelunden ventes at gå i jorden i 2020.  

Industrihistorie viger pladsen for boligfremtid
Carolinelunden har navn efter lysthaven af samme navn, som blev anlagt på stedet i 1800-tallet. Carolinelunden lå tæt ved Officersforeningens have, og blev blandt andet brugt til at holde skovture og promenere.

I 1900-tallet tog industrien sit indtog i området, og den grønne have blev erstattet af de fabrikker, der har præget området frem til det nye århundrede. I 00’erne blev området ryddet, åbnet og klimasikret, så en ny bydel - Kanalbyen - kunne vokse frem. 

– Carolinelunden er med sin store variation og menneskelige skala et sympatisk boligprojekt, som kommer til at danne en rigtig god ramme om de kommende beboeres liv. At det så samtidig er et projekt, som tilføjer Fredericia en ny promenade, og som hylder byens historie som fæstningsby, dét giver en ekstra kvalitet til hele byen, siger projektdirektør Tim E. Halvorsen fra Kanalbyen i Fredericia, i pressemeddelelsen.

Kanalbyen rummer i dag både ejerlejligheder, lejelejligheder, kontorhuse, byhaver, lystbådehavn og en kreativ containerby med små specialbutikker. Området udvikles i partnerskab mellem Fredericia Kommune og Realdania By & Byg, og også her glæder man sig over den store nye aftale. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094