23948sdkhjf

128 mio. kr. sports- og kulturkompleks går til MT Højgaard

MT Højgaard og Aarhus Kommune har netop indgået en aftale om hovedentreprisen på det kommende Sports- og Kulturcampus i Gellerup. 128,5 mio. kr. kommer det ambitiøse byggeri til at koste. 

Det skriver entreprenørkoncernen i en pressemeddelelse. 

Byggeriet opføres fra april 2020 i hjertet af Gellerup, hvor det skal fungere som mødested og udflugtsmål for nuværende og nye beboere og for gæster udefra. Det ambitiøse byggeri er således en væsentlig del af den igangværende omdannelse, der skal gøre området attraktivt for tilflyttere og gæster.  

Sport, bibliotek og kunstfabrik
Sports- og Kulturcampus bliver på hele 7.500 kvm. Det kommer til at indeholde et bibliotek med en folkesundhedsfunktion og et samlingshus. Der bliver også et kulturproduktionssted, Gellerup Art Factory, samt et bevægelseshus. Bevægelseshuset bliver det første af sin slags og skal indeholde faciliteter til cirkus, klatring, gøgl, dans, artisteri og klubfaciliteter.
 

Det hele bindes sammen af Verdenspladsen, der med sine 1.500 kvm bliver det centrale mødested for hele bydelen og de mange gæster og brugere af Sports- og Kulturcampus.

– MT Højgaard har erfaring med at arbejde i området og har blandt andet renoveret en af blokkene i Gellerupparken, så jeg har stor tiltro til, at vi med MT Højgaard som entreprenør får bygget nogle fantastiske rammer til vores nye Sports- og Kulturcampus, siger Keld Albrechtsen, formand for Brabrand Boligforening, i pressemeddelelsen. 

Byggeriet af Sports- og Kulturcampus begynder i løbet af foråret og forventes at stå færdigt om et par år.

I byggeperioden vil MT Højgaard samarbejde med Det boligsociale Hus og Aarhus Kommune om at give unge ledige mulighed for, at komme i praktikforløb i byggeriet, for forhåbentlig på sigt at komme i job.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11