23948sdkhjf

Fremtidens almene bolig i fokus

Over hele landet retter Arkitekturens Dag 2011 sigtekornet mod kvaliteten i den almene boligsektor, der i de kommende år moderniseres for op mod 20 mia. kroner.
Ved massevis af gratis arrangementer, debatter og rundvisninger i hele landet kan man få arkitekternes bud på fremtidens almene byggeri, høre mere om udviklingen af det almene byggeri og få et historisk perspektiv på de almene boliger i Danmark.

Vidste du for eksempel, at Gellerup i 1970 af B.T. blev kåret til Danmarks kønneste byggeri?

Inviterer danskerne helt tæt på
Hos BL – Danmarks Almene Boliger, der er hovedorganisation for million danskeres boliger, glæder man sig over, at arkitekterne i morgen retter søgelyset mod de almene boliger:

- Vi har i Danmark en almen boligsektor, som hele verden kigger misundeligt på. En million meget forskellige danskere bor side om side i alment byggeri og er utroligt glade for det. Fredag kan de og de 4,5 millioner andre danskere komme helt tæt på vores og arkitekternes tanker omkring fremtidens almene byggeri, siger Bent Madsen, direktør i BL – Danmarks Almene Boliger.

Løfter sløret for fremtidens almene bolig
Fredagens arrangementer bliver også en anledning til at udvide danskernes historiske forståelse for de almene boliger:

- Ved flere arrangementer ser man også på den almene sektor ud fra et historisk perspektiv – hvor mange kan for eksempel huske, at Gellerup Parken, som nu renoveres for et milliardbeløb, rent faktisk blev kåret som Danmarks kønnest byggeri tilbage i 1970, fortæller Bent Madsen.

Han løfter også lidt af sløret for, hvordan fremtidens almene boliger kommer til at se ud:

- Vi kommer til at se mange flere et- og toplanshuse i grønne områder, designet så de opfylder den moderne families individuelle behov, samtidig med at man indgår i et socialt boligfællesskab med naboerne. Et godt eksempel er Juulsbjergparken i Vejle, som står færdig næste år, siger Bent Madsen.

Fakta om Arkitekturens Dag
Arkitekturens Dag er arkitekternes kampdag. Formålet med dagen er at sprede viden om arkitektur til offentligheden gennem arrangementer, debatter, udstillinger og samarbejder med skoler.

Arkitektforeningen har som succeskriterium, at Arkitekturens Dag bliver brugt som løftestang til at flest mulige folkeskoler og gymnasier i Danmark får arkitektur på skemaet.

Arkitektforeningen er arkitekternes uafhængige standsforening i Danmark. Siden stiftelsen i 1879 har Arkitektforeningen arbejdet målrettet for at sikre de bedste vilkår for den enkelte arkitekt og kvaliteten af vores fælles byer, bygninger og miljø.

Læs meget mere om Arkitekturens Dag 2011 og se hele programmet på www.arkitektforeningen.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094