23948sdkhjf

Nyt statsligt kontorknudepunkt til 800 mio. kr. i Odense

Odense får et nyt kontorbyggeri på op til 31.000 kvm og plads til 1.600 statslige kontorarbejdspladser. Det skriver Transport- og Boligministeriet i en pressemeddelelse.   

Udgifterne til byggeriet forventes at ligge på omkring 800 mio. kr. i alt. 

Det er Regeringen, der har besluttet at etablere det statslige kontorknudepunkt på Lerchesgade 35 i Odense, som skal huse hovedparten af de statslige institutioner i Odense. 

Ti statslige institutioner samlet på Lerchesgade

1. Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering

2. Familieretshuset (tidl. Statsforvaltningen)

3. Skatteankestyrelsen

4. Danmarks Frie Forskningsfond

5. Skatteforvaltningen

6. Socialstyrelsen

7. Miljøstyrelsen

8. Spillemyndigheden

9. Studenterrådgivningen
10. Studievalg Fyn og Danmark

Et kontorknudepunkt betyder, at de statslige institutioner kan dele faciliteter som for eksempel kantine, reception og mødefaciliteter. 

Fokus på bæredygtighed
Den eksisterende bygning på stedet skal rives ned, da det ifølge pressemeddelelsen er energimæssigt og samfundsøkonomisk er fordelagtigt at bygge nyt. Det betyder også, at Skats medarbejdere, som i dag arbejder på Lerchesgade 35, skal flytte til et nyt sted i Odense, indtil det nye kontorknudepunkt står klar. 

Byggeriet vil også foregå med stor fokus på bæredygtighed i forhold til at minimere klimabelastningen i forbindelse med selve byggeriet. 

Læs også: A. Enggaard skyder første Odense-projekt i gang

Bygningsstyrelsen vil derfor i de kommende måneder afsøge mulighederne for, hvordan byggeriet bedst kan blive et eksempel på et fremtidsorienteret bæredygtigt byggeri. 

- Jeg glæder mig over, at vi nu kan tage de første skridt i et spændende byggeri, som vil sætte en høj standard for fremtidens kontorarbejdspladser, og som samtidig vil medføre energibesparelser på op imod 85 procent i forhold til i dag, siger boligminister Kaare Dybvad Bek i pressemeddelelsen. 

De nuværende lejemål i Odense, som de statslige arbejdspladser flytter fra, ligger i dag mellem 'E' og 'B' i energimærke, mens det nye kontorknudepunkt forventes at leve op til energimærke 'A2020'. 

Beslutningen berører i alt 10 statslige institutioner, som allerede i dag har bopæl i Odense, og byggeriet forventes at være færdig i 2024.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.109