23948sdkhjf

Bevaring og genanvendelse - her er visionen for Nuuks Plads

2L Projektudvikling, der i efteråret 2019 overtog Nuuks Plads på Nørrebro i København, kan nu løfte sløret for den overordnede vision for udviklingen af området. Og der skal både være plads til erhverv, kultur og op mod 200 beboere, oplyser ejendomsudviklingsselskabet i en pressemeddelelse. 

– Vi går meget ydmygt til opgaven og håber, at der vil være opbakning til vores overordnede arkitektoniske udformning, hvor vi bevarer Nyrops Arkiv og genanvender Koppels Magasin; to ikoniske bygninger, som sammen har defineret pladsen siden 1964, siger partner Line Schultz, 2L Projektudvikling. 

Fakta: Udviklingen af Nuuks Plads

- Projektet omfatter 10.000 kvm.

- Der etableres blandet bolig og erhverv.

- Højden på byggeriet vil være under 24 meter og vil dermed ikke overstige højden på de

omkringliggende bygninger.

- Byggeriet forventes at skabe plads til 100-200 beboere afhængig af boligandel.

- 25 pct. af boligerne vil være almene boliger.

- 60-40 pct. af arealerne forventes omdannet til erhverv (serviceerhverv, kultur, detailhandel)

– Der er dog fortsat meget, der skal afklares, og samtidig skal de overordnede rammer godkendes af Københavns Kommune, tilføjer hun.

Konkret ønsker 2L at fjerne den lave mellembygning og dernæst skabe en ny sammenhæng ved at etablere to nye fløjbygninger mellem Nyrops Arkiv og Koppels Magasin, der danner en ny sammenhæng og et nyt byrum mellem bygningerne, der vil være åbent for alle, og som kan danne ramme for forskellige aktiviteter. Langs Nyrops Magasin dannes der en åbning til byrummet, således at Nyrops bygning opretholdes som en selvstændig bygning, og dermed skabes der et gaderum langs Nyrops Arkiv. Stueetagerne i de to fløje og i Nyrops Arkiv vil være transparente og åbne med plads til spisesteder, kulturelle aktiviteter eller lignende.

Projektet på Nuuks Plads udføres i samarbejde med arkitektvirksomheden Entasis og designvirksomheden BRIQ. Derudover har Scheving og Bertelsen bidraget med anbefalinger til udviklingen af Nyrops Magasin. 

noget af det mest bæredygtige man kan gøre
Det er intentionen, at en del af arealerne bliver udbudt til ikke kommerciel anvendelse med henblik på at sikre en større bredde blandt tilbuddene på Nuuks Plads. 

- Det ligger i vores værdigrundlag at udvikle økonomisk ansvarlige projekter med respekt for miljø og samfund. Vores projekter skal give noget tilbage til stedet i form af byrum, landskab eller til nye fællesskaber. Derfor er det vores intention at leje en del af arealet ud til en billigere leje, så det bliver muligt for mindre kulturelle aktører at være en del af fremtidens Nuuks Plads, siger Mathias Seidenfaden Busck, 2L Projektudvikling. 

- Vi har fokus på at lave et projekt, der også er miljømæssigt bæredygtigt, og derfor vil vi blandt andet genanvende og transformere Koppels Magasin, som faktisk er noget af det mest bæredygtige man kan gøre, siger Line Schultz.

Før byggeriet på Nuuks Plads kan blive en realitet skal der vedtages en lokalplan for området.


Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.141