23948sdkhjf

Evighedsloop koster forsinket rostadion millioner hvert år

Byggeriet af Danmarks nationale rostadion ved Bagsværd Sø kan ikke gå i gang alligevel, og hvornår det sker står igen hen i det uvisse. Det skriver Berlingske.

Projektet til 120 mio. kr. er tidligere blevet bremset af en klage fra Danmarks Naturfredningsforenings lokalafdeling i Gladsaxe, men i oktober sidste år kom nyheden så, at der var givet grønt lys. Men det var ikke tilfældet. En ny klage i fredningssagen fra foreningen bremsede på ny projektet. 

– Vi er havnet i et evighedsloop. Vi har et internationalt rostadion, som er utidssvarende, og derfor ikke kan bruges i internationale konkurrencer. Og vi aner ikke, om vi nogensinde kan gennemføre vores renoveringsprojekt med de nuværende regler og sagsbehandlingstider. Det er helt urimeligt, siger Gladsaxes Kommunes borgmester, Trine Græse (S), til Berlingske. 

Det koster ifølge avisen årlige 5-7 mio. kr., at projektet er sat i stå.

Projektleder i Gladsaxe Kommune, Gry Meisner, håber at der kan komme en afgørelse i klagesagen i maj i år.

Fakta: Danmarks Rostadion

Udover nye bygninger indeholder projektet også flytning af broer, et nyt dommertårn, fjernelse af forurening og deponering af betonklodser på bunden af søen

Jorton og HedeDanmark har henholdsvis byggeentreprisen og anlægsentreprisen på projektet ved Bagsværd Sø.

Fonden Danmarks Rostadion, Bagsværd Sø og Gladsaxe Kommune er bygherrer på det samlede projekt med Rambøll Danmark A/S som bygherrerådgivere. Bag projektet står desuden Team Danmark, København og Lyngby-Taarbæk Kommuner.

Det nye rostadion har et budget på 134 mio. kr. Projektet støttes økonomisk af A.P. Møller og hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal med på 50 mio. kr. Lokale og Anlægsfonden støtter med 10,5 mio. kr. og de resterende midler kommer via støtte fra København, Gladsaxe og Lyngby-Taarbæk Kommuner.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.14