23948sdkhjf

Konsolideringen fortsætter - Teknikhus i syvende opkøb på to år

Nordomatic, der er er en af Nordens førende aktører inden for Smart Buildings, de seneste to år købt seks danske virksomheder ind i den danske del af koncernen. Nu følger det syvende opkøb. 

Det sker med købet af den rådgivende ingeniørvirksomhed Grue & Hornstrup A/S i Holstebro, der styrker Nordomatics kompetencer særligt indenfor PLC-verdenen i hospitalssektoren og pharma-industrien. Det skriver teknikhuset i en pressemeddelelse. 

– Vi har rigtig mange stærke kompetencer og referencer inden for smart buildings-løsninger. Men det er ingen hemmelighed, at vi gennem de seneste år, har haft lidt udfordringer i at løse et par komplicerede PLC-projekter i København, siger adm. direktør Toke Juul fra Nordomatic Danmark i pressemeddelelsen og uddyber: 

– Her har Grue & Hornstrup været en god samarbejdspartner for at komme i mål, og gennem disse projekter fandt vi ud af, at de værdier, vi hver især har bygget vores virksomheder på, var ret ens. Det var derfor oplagt at se på hvordan dette samarbejde kunne videreudvikles. 

Udover PLC har Grue & Hornstrup stor erfaring med udvikling og design af systemer til Smart Buildings, herunder dataopsamling, energi-registrering og analyse. 

Gamle ejere bliver nye medejere 
Alle medarbejdere følger med til Nordomatic, som herefter beskæftiger godt 160 medarbejdere i Danmark. 

Grue & Hornstrups nuværende ledergruppe fortsætter i Nordomatic, hvor virksomheden fremover vil udgøre en selvstændig enhed og med fortsat domicil i Nupark i Holstebro.

Ejerkredsen i Grue & Hornstrup har samtidig med salget til Nordomatic købt sig ind i den nye koncern som medejere. 

Får nordiske muskler
Grue & Hornstrup er de seneste to årtier vokset fra et lille rådgivende ingeniørfirma til en rolle som systemintegrator inden for sine kernesegmenter, og her ser sælgerne landsdækkende og nordiske perspektiver. 

– Når vi ser i krystalkuglen, kan vi konstatere, at vi står over for en total redefinering af hele energi-infrastrukturen. Det kræver muskler og skalérbarhed med en helt anden faktor, end vi kan opnå med organisk vækst , siger salgs- og projektdirektør Jesper Bergenhammer fra Grue & Hornstrup og uddyber: 

– Vi kan i højere omfang følge vores kunder ud over landegrænserne og hente inspiration fra kolleger og projekter på hele det nordiske marked.

Grue & Hornstrup, Rådgivende Ingeniører A/S
mio. kr. 2018/19 2017/18
Bruttofortjeneste 16,3 14,3
Resultat før finansielle poster 5,9 2,9
Resultat før skat 5,5 3,0
Årets resultat 4,2 2,4
Balancesum 13,1 15,2
Egenkapital 6,7 6,0
Gns. antal fuldtidsansatte 16 21
Regnskabsåret blev afsluttet 30.09.2019.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095