23948sdkhjf

Travlhed i kulissen bag Jetsmarks nye skole

Byggestart ligger mere end et år ude i fremtiden, men allerede nu har der været aktiviteter på det areal, hvor Jetsmarks nye skolen skal bygges. Landmålere har været i aktion, der er taget boreprøver, og Historisk Museum skal lave prøveudgravninger. 

Det skriver Jammerbugt kommune om skoleprojektet på sin hjemmeside. 

Norconsult-Kaai vandt i april 2019 opgaven som totalrådgiver på den nye skole med et hold af underleverandører bestående af D-K2 Bygherrerådgivning, Nordic Office of Architecture, Learning Spaces samt Arkplan Byplan & Landskabsarkitekter. 

Kommunalbestyrelsen godkendte i oktober dispositionsforslag for den nye skole. På baggrund af dispositionsforslaget har byggeudvalget og arkitekterne arbejdet videre med detaljerne i byggeriet. Det har resulteret i et projektforslag. Når det er godkendt i Kommunalbestyrelsen, arbejder skoleprojektets rådgiver videre med at udarbejde materiale til ansøgning om byggetilladelse og til udbudsprocessen til valg af entreprenør.

Udbudsprocessen kommer til at ske i perioden august 2020 til februar 2021. Det endelige valg af entreprenør skal herefter godkendes af Kommunalbestyrelsen.

Spadestik forventer Jammerbugt Kommune vil ske i starten af april måned 2021 efterfulgt af en to år lang byggefase. Efter planen kan den nye skole til Skolecenter Jetsmark så tages i brug af elever og personale i august 2023.

Fra to byggefaser til én samlet
Oprindeligt var planen, at skolen skulle bygges i to etaper. Første etape bestående af indskoling og alle fællesarealer skulle gennemføres, mens der herefter skulle tages stilling til, hvornår anden etape, bestående af mellemtrin og udskoling, skulle gennemføres. 

Dengang lød tidsplanen, at første etape skulle være klar til brug i 2021. 

På baggrund af både økonomiske og pædagogiske fordele besluttede Kommunalbestyrelsen i maj 2019 at opføre den nye skole i én samlet etape.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203