23948sdkhjf

Hotelgæster afløser fortidens mastodonter

Byggeselskab Mogens de Linde indretter 15.000 kvm hotel i bygning fra 1742 til Nobis Hospitality Group.

Det nye hotel bliver en del af det historiske bygningsværk Kuglegården på Holmen i København, som tilbage i 1742 blev bygget for den Danske Flåde, af en af datidens førende arkitekter Philip de Lange.

Hotellet bygges i samarbejde med arkitektfirmaerne Gjøde & Partnere Arkitekter og C.F. Møller Architects, og kommer til at indeholde 294 værelser, spa, restaurant, bar, mødelokaler og event faciliteter fordelt på 15.000 kvm. 

Hvem, der får til opgave at ombygge de historiske rammer, arbejder man stadig på. 

– Entrepriseformen er ikke endeligt fastlagt, siger Lisa de Linde fra Byggeselskab Mogens de Linde til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Hun kan dog oplyse, at EKJ Rådgivende Ingeniører står for ingeniørydelser på projektet.   

Forståelse for historien
Kuglegården har tidligere været et af landets mest lukkede områder, da det altid har været ejet af Forsvaret og Efterretningstjenesten. Nu er fortidens vækstmastodont, forsvaret, så godt på vej til at blive erstattet af nu- og fremtidens vækstmotor, iværksættere. Udviklingsprojektet i det historiske bygningsværk er godt i gang og kontorer på stedet er allerede indtaget af blandt andet Louis Poulsen. 

Som en del af de historiske bygninger bliver det nye hotel del af et nyt byrum - hvor ambitionen er, at de maritime bygninger kommer til at skabe en levende ramme for både københavnere og besøgende.  

– Nobis er en svensk kæde, der har stor forståelse for vores kultur, og som sætter pris på et lokalområde med stort historisk præg. Vi ved, at deres værdisæt vil matche Kuglegårdens enestående, intime område og at de kan være med til at skabe et levende område for både lokale og tilrejsende, siger Mogens de Linde, bestyrelsesformand for Byggeselskab Mogens de Linde.

Hotellet forventes at åbne i vinteren 2023.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.14