23948sdkhjf

Energibesparelser betaler for skolerenovering

Via systematiske energirenoveringer af kommunale bygninger sparer Gribskov 4 millioner årligt på energiregningen.
Gribskov Kommune kan allerede nu se frem til årlige besparelser på 4 mio. kr. i form af sparede varme-, el- og vandudgifter i de 80 ejendomme, som inden årets udgang har gennemgået en systematisk energirenovering.

Besparelserne er tilvejebragt gennem en aftale med Schneider Electric, der står for den samlede energirenovering og samtidig garanterer besparelser på et aftalt niveau.

Ud over driftsbesparelser får kommunale bygning som skoler, plejehjem og administrationsbygninger en tiltrængt modernisering.

Varige driftsforbedringer
Som led i en samlet ejendomsstrategi har den nordsjællandske kommune valgt at energirenovere hovedparten af de ejendomme, som kommunen fortsat selv vil eje og drive og til gengæld frasælge eller nedrive en række andre bygninger.

- Det betyder, at vi samlet set allerede i år opnår varige driftsforbedringer af kontorfaciliteter, idrætsanlæg, skoler mv., som reelt kan finansiere den aktuelle renovering indenfor ca. 10 år, siger borgmester Jan Ferdinandsen. Han understreger, at formålet også er at forbedre indeklimaet og løfte den generelle standard af de kommunale bygninger.

Besparelser på 22-24 % i den første skole
Foreløbig er i alt fem skoler omfattet af den igangværende energirenovering. Herunder Bjørnehøjskolen, som med sine 466 elever og 67 ansatte var den første skole, der blev renoveret i 2010, og resultatet er energibesparelser på el - og varmeforbruget siden årsskiftet på 22-24 %.

Udover energibesparelser kan Bjørnehøjskolens elever og ansatte også glæde sig over et bedre fysisk undervisningsmiljø.

Skolelederen glæder sig over, at renoveringen af Bjørnehøjskolen især bygger på tekniske løsninger i form af ventilationsstyring mv., som dokumenteret kan forbedre driftsøkonomien og samtidig skabe et sundere undervisningsmiljø uden særlige krav til lærere og elever.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095