23948sdkhjf

530 Spæncom-ansatte gør som 11.000 kolleger

Elementproducenten Spæncom har brugt ugen på at sætte fokus på sikkerhed på arbejdet, et initiativ der har været planlagt længe før firmaet sendte en lang række kontoransatte på hjemmearbejde af hensyn til Coronaproblematikken.

Safety Week hedder initiativet, som Spæncoms ejer Consolis Group afholder samme uge for alle gruppens 11.000 ansatte i 21 lande. I år er hovedtemaet “Jeg holder mig udenfor farezonen”. 

Spæncom har cirka 530 ansatte i alt i Danmark. Sikkerhed har fokus hele ugen, men de konkrete indsatser er fordelt, så medarbejderne på de fire lokationer samt montagen, på forskellige dage i ugen, stopper arbejdet og fokusere 100 pct. på sikkerhed. 

Koordineringen af sikkerhedsugen håndteres dog, så det ikke påvirker produktionen af de præfabrikerede betonelementer, der leveres efter planen. Og tingene kører også sidst på ugen: 

– Vi kørte igennem mandag, tirsdag og onsdag, men så kom beslutningen fra regeringen og så stoppede vi med at samles, forklarer Per.Bachmann, kommunikationschef ved Spæncom, til Licitationen - Byggeriets Dagblad. 

Produktionen kører på med forskellige restriktioner, understreger han, selvom en del af de kontoransatte arbejder fra hjemmet. 

En fælles kultur
I år arbejder Spæncom-folkene videre med sikkerhedsadfærd på ryggens af sidste års mål om en nul ulykke-kultur. 

– Målet med sikkerhedsugen er at sætte endnu mere fokus på området og så at sige kickstarte indsatsen for resten af året. Sidste år blev kursen sat mod at udvikle en nul ulykke kultur og i år dykkes der primært ned i den største årsag til ulykker, nemlig at medarbejderen ikke holder sig uden for farezonen, siger Magnus Ström, adm. direktør i Spæncom. 

Spæncoms miljø- og sikkerhedschef Ole Kjeldsen fortæller, at det også gælder om at få den enkelte medarbejder til at forpligte sig til de fælles spilleregler og egen og kollegers sikkerhed. Også fordi virksomheden ikke har mulighed for at overvåge alt der sker på fabrikkerne og ude på byggepladserne. 

Her er der især fokus på tre områder. Først, at medarbejderne skal holde sig udenfor farezonen. 

– De to andre hovedfaktorer er, at medarbejderne holder øje med, hvor de går og bruger de rigtige værktøj, som de samtidig sikre er i god stand. Mere end halvdelen af de ulykker og nærved ulykker, som vi registrerer, relaterer sig til at holde sig udenfor farezonen, og derfor har vi gjort det til vores hovedtema i år, siger Ole Kjeldsen. 

Spæncom har oplevet markante resultater. Fra 2014, hvor den første Safety Week blev afholdt, og til og med 2019 er antallet af ulykker faldet med 84 pct. 

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125