23948sdkhjf

Intuitivt indeklimasystem i tråd med naturen

Som de eneste i Danmark er Kierulff A/S leverandør af Gabotherm Clima – et specialudviklet opvarmnings- og kølesystem fremstillet af mineralsk ler. Lerpladernes fugtabsorberende og regulerende egenskaber bidrager til et bedre indeklima, øget boligkomfort og betydelige besparelser på energiregningen.

Med mere end 45 års erfaring fra det danske varmemarked er Kierulff specialister inden for netop denne gren af VVSbranchen. I 2019 valgt virksomheden fra Langeland at blive eksklusiv forhandler af det patenterede og forholdsvis ukendte loftsvarme- og kølesystem, Gabotherm Clima, som består af plader i presset ler, hvori der kan monteres enten vandfyldte PB-rør eller el-varmekabler.

Naturlig absorbering og regulering

Varmefordelingspladerne i Gabotherm Clima-systemet er lavet af presset ler, der hverken er brændt eller bearbejdet på anden vis. Det betyder, at materialet bevarer sine naturlige egenskaber, der fremmer indeklimaet på forskellig vis.

”Ler har evnen til at absorbere og regulere luftfugtigheden, så den altid ligger på omkring 50 procent, hvilket er det mest optimale for indeklimaet i en bygning. Den høje absorberingsevne gør også lerpladerne i stand til at regulere rumtemperaturen ved at lagre varmen, der stiger til loftet via konvektion, og frigive den, når temperaturen falder under den lagrede lofttemperatur”, forklarer Lars Leer, adm. direktør hos Kierulff A/S.

Behagelige stråler med markante besparelser

Gabotherm Clima er baseret på strålevarme (eller køling) fra loftet. I forhold til opvarmningsformer som radiator- og gulvvarme giver løsningen en mere eff ektiv varme, der mærkes hurtigere, føles mere behagelig og reducerer driftsomkostningerne ved at operere ved lavere temperaturer.

”Strålevarme fra loftet er den varmeform, der kommer tættest på naturens eget opvarmningssystem. Den termiske stråling giver en jævn varmefordeling, der
føles varmere på kroppen og gør det muligt at sænke rumtemperaturen med cirka 10 procent, eksempelvis fra 22 til 20 grader. En tommelfi ngerregel er, at man sparer 3-4 procent på energiregningen for hver grad, man sænker”, forklarer Lars Leer og fortsætter:

”Sammenlignet med gulvvarme, som typisk er støbt ned i en 10 cm betonklods, er reaktionstiden langt hurtigere på de forholdsvis tynde lerplader. Den konstante relative luftfugtighed bidrager ligeledes til en mere eff ektiv opvarmning af rummet og nedsætter faren for udviklingen af skimmelsvamp, ligesom systemets minimale støvturbulens også tilgodeser allergikere og astmatikere”.

Lars Leer påpeger til slut, at Gabotherm Clima både er vel egnet til opvarmning om vinteren og køling om sommeren grundet lerpladernes regulerende egenskaber. Det vandfyldte system kan bruges til direkte køling, fx i forbindelse med varmepumpe eller køleanlæg.

OM GABOTHERM CLIMA:
HVEM: Kierulff A/S er er de eneste på det danske marked, som tilbyder Gabotherm Clima, og den erfarne varmespecialist hjælper gerne med beregninger, opmålinger m.m.
HVOR: Løsningens egenskaber gør systemet velegnet til installation i forbindelse med både nybyggeri og renovering af den eksisterende bygningsmasse med forældede opvarmnings-/kølesystemer. Ved brug af Gabotherm Clima friholdes væg og gulvplads.
HVORDAN: Installation af det patenterede system er meget enkelt. Lerpladerne
leveres i moduler på 37 x 37 cm, som let kan tilpasses i størrelse og geometri. De endeløse riller i lerpladerne muliggør fri rørlægning i alle retninger, uden samlinger.
Læs mere på www.kierulff.dk

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078