23948sdkhjf

Video: Sådan bliver de pensionerede cirkuselefanters hjem

Arbejdet med de tidligere cirkuselefanters kommende otium i Knuthenborg Safaripark er gået ind i slutfasen. Se hvor lange arbejdet er kommet i filmen herunder og læs mere under videoen:

Video: Nicolai Brix

I elefantanlægget – ifølge en pressemeddelelse fra Dyrenes Beskyttelse det mest avancerede i Europa - er der allerede bygget veje, søanlæg, sandgrav, en stor høj og spær på staldbygningen. 

Elefanterne kan efter planen kan flytte ind på den lollandske savanne til sommer med indvielse den 1. juni ved statsminister Mette Frederiksen. 

Anlægget på 14 hektar er Nordeuropas største, og her kommer der til at være forskellige miljøer som græs, skov og vandhul, præcis som elefanterne ville have oplevet i den vilde natur. Derudover får elefanterne en 1,5 meter dyb sandgrav, som kan modelleres dagligt for at udfordre deres høje intelligens. Fodring af elefanterne sker blandt andet fra beplantede volde, som udfordrer elefanternes motorik, samt fra såkaldte feedere, hvor maden placeres højt for at få elefanterne til at arbejde for føden. 

Elefantstalden på 2.000 kvm er state-of-the-art for at give elefanterne den bedste dyrevelfærd. Her har de deres daglige kontakt med dyrepasserne, og der er mulighed for at sundhedstjekke dem efter behov.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.172