23948sdkhjf

Cubo skal tegne 120 millioners 'Dream Lab' i Odense

Totalrådgiveren er fundet til en 4.500 kvm udvidelse af Mærsk Mc-Kinney Møller Instituttet på Syddansk Universitet (SDU) i Odense.   

Cubo Arkitekter er valgt til opgaven af Bygningsstyrelsen, SDU og A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal. Det skriver Bygningsstyrelsen i en pressemeddelelse. 

Bygningen er en 4.500 kvm udvidelse af det eksisterende Mærsk Mc-Kinney Møller Instituttet (MMMI). Instituttet forsker og uddanner studerende i nye teknologier til intelligente selvdrevne systemer med særligt fokus på robotteknologi. Nu er der brug for mere plads, efter at instituttet gennem de sidste ti år har oplevet en stor vækst i optaget af studerende. 

Projektets anlægsbudget er omkring 120 mio. kr. og er støttet af A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal. 

Rådgiverholdet består ud over Cubo af Arkitekt Kristine Jensens Tegnestue og EKJ Rådgivende Ingeniører. 

'Dream Lab' som kerne
Den nye bygning kommer til at ligge i sammenhæng med universitetets tekniske fakultet og bliver med gangbroer koblet til både det nuværende institut og resten af SDU. 

Bygningens kerne bliver et 'Dream Lab', som skal udgøre et kreativt område til de studerendes projektarbejde. Derudover skal indrettes gruppe- og projektrum med plads til i alt 500 studerende samt arbejdspladser til cirka 100 ansatte. 

Bygningen forventes at blive taget i brug i 2023. 

Mærsk Mc-Kinney Møller Instituttet 

Med Mærsk Mc-Kinney Møller Instituttet (MMMI) som centrum er der i dag en robotklynge på Fyn, som beskæftiger mere end 3.700 medarbejdere fordelt på omkring 120 virksomheder, hvoraf over halvdelen samarbejder med forsknings- og uddannelsesinstitutionerne.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125