23948sdkhjf

Byggeriet af 19 hektar stor oplevelsespark nærmer sig afsluttende fase

Billund får snart en ny, stor attraktion; Wow Park, en naturpark i størrelsesordenen 19 hektar eller knap 40 fodboldbaner. 

Der bliver lige nu arbejdet på højtryk for at færdiggøre bygninger til gæster, personale og service samt entrébygning og toiletfaciliteter. 

– Vores ambition er at gøre naturen lettilgængelig på nænsom vis samt at blive et centralt omdrejningspunkt for leg og sundhed. Vi har skabt en hel skov af forlystelser, der får legebarnet frem i både voksne og børn, når de kan gå fra trætop til trætop, fortæller Jacob Hindhede, medstifter og adm. direktør i Wow Park, i en pressemeddelelse om projektet. 

100 genanvendte træer
Oplevelsesparken er tematiseret efter naturen, som bringes i spil i alle aspekter af anlægget. I løbet af byggeprocessen er der blandt andet blevet genanvendt knap 40.000 kvm jord og 100 træer fra andre projekter. Allerede fældede træer fra oplandet genbruges således til legeredskaber og bygninger i parken frem for at blive hugget i flis og brændt af.  

Naturen indgår også i selve byggeriet. Eksempelvis er spisestedet Madladen konstrueret med spær af store stammer, der er hentet fra Silkeborg og Djursland-egnen. 

– Vi har desuden bygget underjordiske toiletter og rejst et kæmpestort træ på over tre ton, som står som en manifestation midt i restauranten, fortæller Jacob Hindhede. 

Han tilføjer desuden, at parkens faciliteter og bygninger alle er beklædt med træ, og de underjordiske toiletter, som er bygget op i træ, bruger den omkringliggende jord som isolering med inspiration fra en naturlig kølig kartoffelkælder. 

Desuden er der plantet 10.000 træer og buske, der skal fungere som legeelementer og læbælte samt bidrager til parkens lave Co2-regnskab. Der er desuden sået blomsterblanding på mere end to hektar for at bidrage til biodiversiteten og skabe en korridor, hvor områdets truede sommerfugle kan vandre mellem to arealer. 

Wow Park råder i dag over en park i Skjern med mere end 35.000 årlige besøgende.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094