23948sdkhjf

Aalborg Portland opruster med klimaspecialist

I disse klimabevidste tider er der særligt fokus på industriens mulighed for at klimaoptimere. Dette gælder ikke mindst hos CO2-tunge Aalborg Portland.

Derfor skruer cementproducenten nu op for den grønne omstilling med en specialist i livscyklusanalyse, oplyser Aalborg Portland i en pressemeddelelse.

Livscyklusanalyse handler om, hvor meget et produkt belaster miljøet fra råstof til affald og alle led imellem.

- Nye produktgrupper som Futurecem indeholder et stort potentiale for miljøforbedringer over hele kloden. Dog må en reduktion i cementens miljøpåvirkning aldrig medføre en forringelse af betonens styrke og holdbarhed. Det er derfor kritisk, at vi kender de nøjagtige implikationer, når vi justerer på cementblandingen og fremstillingsprocessen, siger udviklingsdirektør Jesper Sand Damtoft fra Aalborg Portland i pressemeddelelsen.

Futurecem er en ny cementtype, som har et 30 pct. mindre CO2-aftryk end konventionelle cementtyper.

Små skridt i den rigtige retning

Den socialdemokratiske regering har sat et mål om, at Danmark skal udlede 70 pct. mindre CO2 inden 2030 – et mål, som Aalborg Portland allerede har afvist at kunne nå på grund af store omkostninger ved omstillingen.

Men hvert tiltag tæller. Aalborg Portland forventer at kunne lancere den nye, mere klimavenlige cement sidst på året.

- I den forbindelse er det vigtigt, at vi kan dokumentere effekten af vores nye produkter og andre miljøforbedrende initiativer – også i endnu højere grad, end vi allerede gør i dag. Det giver os mulighed for at fokusere indsatsen lige netop der, hvor vi opnår den største klimamæssige effekt, forklarer Jesper Sand Damtoft.

- Der er dog tale om meget komplekse beregninger, hvor der skal tages højde for mange forhold over lang tid, og derfor har vi ansat Stefan Emil Danielsson, som har stor erfaring med livscyklusanalyse, industrielle symbiosesamarbejder og dokumentation af klimatiltag, fortsætter han.

Stefan Emil Danielsson er formelt ansat i Aalborg Portlands moderkoncern, Cementir Holding.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096