23948sdkhjf

Aarhus får ny brandstation

Østjyllands Brandvæsen køber en grund i Højbjerg i sydenden af Aarhus, hvor der skal etableres en ny, døgndækkende brandstation, skriver Østjyllands Brandvæsen i en pressemeddelelse. 

– Vi forventer, at den nye brandstation kan opføres i løbet af 2022 til indvielse omkring 1. januar 2023. Der er lavet et meget grundigt projektarbejde i brandvæsenet, som nu fører til, at vi kan sætte underskrift på en købsaftale, forklarer Kasper Sønderdahl, beredskabsdirektør i Østjyllands Brandvæsen. 

– Brandstationen bliver indrettet til et døgndækkende beredskab for 6 brandmænd. Stationen bliver også forberedt til et eller flere ambulanceberedskaber og samtidig skal den nye station huse et servicecenter for brandvæsenets store køretøjer, så vi kan anvende brandfolkenes beredskabstid til intern produktion, fortsætter han. 

Beredskabsdirektøren tilføjer, at der nu starter et omfattende involveringsprojekt, så man får designet et byggeri med bedst mulig funktionalitet i forhold til både arbejdsmiljø og trivsel. 

Det er byrådene i Aarhus, Skanderborg, Odder og Samsø Kommuner, som nu har banet vejen for etableringen af stationen, som placeres på Søren Nymarksvej 6A i Højbjerg. De fire kommuner ejer tilsammen Østjyllands Brandvæsen og det følger af vedtægterne, at hvert byråd skal godkende brandvæsenets beslutninger om erhvervelse af jord og fast ejendom.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094