23948sdkhjf

Århus-snedker går fra finanskrise til coronakrise

Det er i dag præcis 11 år siden, Jan Lildballe kørte Inventarsnedkeriet i Viby syd for Århus videre i et ny CVR-nummer for virksomheden, der egentlig blev grundlagt i 1947.

Coronakrisen er derfor det andet angreb på snedkermesterens virksomhed, der tog sin første livtag under finanskrisen.

- Ja, vi startede i den ene krise, og nu får vi så lov at opleve den anden, konstaterer den østjyske snedkermester med cirka 10 ansatte.

De barske omstændigheder får dog ikke Jan Lildballe til at beklage sig. Tværtimod virker det til, at modgangen blot har gjort ham mere robust.

- Vi har stadig noget at lave, men det er ikke som for en måned siden, hvor hjulene kørte derudad. Jeg tror ikke, krisen er overstået lige efter påske, men måske kan vi se lidt lys i slutningen af april. Sådan en periode skal vi simpelthen kunne modstå, siger snedkermesteren til Wood Supply.

Søger ikke nye folk

Han erkender dog, at udfordringen i dag er en anden end for en måned siden. Dengang bekymrede Jan Lildballe sig mest om at finde kvalificeret arbejdskraft.

- I dag er vi gået fra at søge folk, til at vi ikke gør det længere. Så på den måde er vi da også påvirkede af corona, siger Jan Lildballe, som forventer, at det budgetterede overskud i 2019/20-regnskabet bliver spist op af omsætningstabet fra coronakrisen.

- Vi opererer med overskudsgrader på under 5 procent, så der skal ikke meget til at vælte læsset. Skruer jeg priserne op, får jeg ikke opgaverne, konstaterer Jan Lildballe, som fortsat har et par opgaver at arbejde på.

Kommunerne skal også have penge

Det gælder især inden for skoler og videregående uddannelser samt butiksinventar. Snedkermesteren regner med, at sidstnævnte nu ryger helt på pause, mens suspenderingen af anlægsloftet måske kan hjælpe, når det handler om de øvrige opgaver.

- Jeg forventer da, det kommer til at betyde, at der kommer flere opgaver ind, uden at det stikker helt af. Kommunerne skal jo også stadig have pengene til investeringerne, påpeger Jan Lildballe.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157