23948sdkhjf

Elfirma skærer i egen el-regning

200.000 kWh i mindre el-forbrug giver udslag i en el-regning, som er 200.000 mindre for Schneider Electric.
Schneider Electric har taget sin egen medicin.

Et energispareprojekt i en kontorbygning i Ballerup, viser, at der på et år kan høstes meget store besparelser ved at se på energiforbruget. Allerede i løbet af det første år sparer Schneider Electric Danmark mellem 200-250.000 kWh på el-regningen. Med en samlet investering på omkring 200.000 kroner og en kilowattimepris på omkring en krone giver det en tilbagebetalingstid på højst et år.

Finder muligheder og udnytter dem
Arbejdet i bygningen i Ballerup skal fungere som et eksempel for andre, der går med planer om at energirenovere.

- Netop derfor har vi udregnet og bogført omkostningerne til vores eget energispareprojekt til reelle markedspriser, siger Jens Ellevang, der er Energy Audit Manager hos Schneider Electric Danmark. Han står i spidsen for Schneider Electrics tilbud om energitjek til virksomheder - en struktureret proces, der afdækker potentialet for besparelser og derefter implementerer de nødvendige ændringer.

Et energitjek omfatter en systematisk gennemgang af alle de ting i en bygning, der bruger energi. På den baggrund udarbejdes en handlingsplan og meget ofte også måling af energiforbruget.

Standby-forbrug og ventilation er syndere
I Schneider Electrics lokaler i Ballerup har 250 medarbejdere deres daglige gang, og det samlede el-forbrug har indtil nu været på omkring 1.100.000 kWh om året.

Målinger og efterfølgende analyser af forbruget udpegede særligt to syndere, der skulle sættes ind; Standby-forbruget til computerskærme, hæve/sænkeborde, printere, opladere m.m. samt ventilation, der kørte dag og nat ugens syv dage.

Løsningen på det første problem var at installere grønne kontakter, der slukker for alle de apparater, som ikke behøver være tændt uden for arbejdstid. Problemet med ventilationen blev klaret ved at ændre i styringen, så slukkes om aftenen, natten og i weekenderne.

Andre firmaer, som har sikret besparelser på el-regningen er Flügger og Dansk Elforbund. Med investeringer på henholdsvis 2 mio. kr. og 88.000 kr. har firmaerne opnået besparelser på 15% og 20% på elregningen årligt.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079