23948sdkhjf

Projekter med 499 boliger sat i gang simultant

Jordbunker, høje kraner og gravearbejde præger i øjeblikket Stigsborg-området i Nørresundby, hvor der er netop taget hul på tre store byggeprojekter. 

- På trods af den usædvanlige situation, vi i øjeblikket står i i Danmark, er det meget positivt, at vi nu for alvor er kommet i gang med byggeriet på Stigsborg, lyder det fra Anton Hessellund, direktør i byudviklingsselskabet Stigsborg P/S, i en pressemeddelelse fra selslakbet.

Bag de igangværende projekter står A. Enggaard, der bygger 280 lejeboliger for Lærernes Pension på byggefelt C3 og C4 samt 150 ejerboliger for PFA Pension på byggefelt B6 og B8. Herudover opfører HP Byg 69 almene senior- og familieboliger for Nørresundby Boligselskab på byggefelt C7. 

Situationen giver mere materiel og mandskab
Mens coronasituationen lægger en dæmper på store dele af samfundet, er det modsatte tilfældet på Stigsborg. Her har krisen nemlig muliggjort en opprioritering af ressourcer i form af maskiner og mandskab. Derudover har den milde vinter også været med til at fremskynde byggestart: 

- Vi er rigtig godt med i forhold til vores tidsplan, og vi ser frem til at følge udviklingen på Stigsborg, som i løbet af de næste uger og måneder kommer til at tage fart, siger Anton Hessellund.   

Udover de tre igangværende bygge- og anlægsprojekter arbejdes der i øjeblikket på etablering af en midlertidig parkeringsplads til By- og Landskabsforvaltningen på Stigsborg Brygge, hvis nuværende parkeringsplads for tiden benyttes til dele af byggearbejdet. 

Opførelsen af byggefelterne C7, B6 og B8 forventes at løbe frem til 2021, mens boligerne på byggefelterne C3 og C4 forventes at være klar til indflytning i 2022.

Fakta om Stigsborg Brygge og Stigsborg P/S

Stigsborg P/S er etableret i 2018 med Aalborg Kommune, PFA Ejendomme og A. Enggaard som parter efter en omfattende kommunal udbudsproces.

Byudviklingsselskabet har i første omgang til formål at udvikle den 33 ha store etape 1 af Stigsborg, område mellem Stigsborg Brygge, fjordkysten og Engvej/Stigsborgvej. Byudviklingsselskabet har desuden forkøbsret til etape 2 og 3.

Stigsborg er geografisk afgrænset af Limfjordsbroen i vest, Nørresundby i nord, Limfjordstunnellen i øst og Limfjorden i syd. Området har tidligere huset en række industrivirksomheder. 

Udviklingen af Stigsborg forventes at vare 25-30 år og resultere i 4.000 boliger på samlet set 400.000 etagemeter til 7.500 indbyggere. 

 

 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.156