23948sdkhjf

Dobbelt så mange byggerier får Svanemærket

Antallet af svanemærkede byggerier er fordoblet på to år viser nye tal fra Nordisk Miljømærkning

Antallet af svanemærkede byggerier i Norden er i vækst. Ifølge nye tal fra Nordisk Miljømærkning er antallet mere end fordoblet i løbet af de sidste to år. Den sidste optælling i januar 2020 viser, at der nu er flere end 12.000 svanemærkede huse, lejligheder og institutioner i Norden. Dertil kommer flere end 22.000, der er på tegnebrættet eller under opførelse.

- Det er rigtig godt for miljø og klima, at flere og flere byggerier bliver certificeret med Svanemærket. Et svanemærket byggeri er blandt andet kendetegnet ved lavt energiforbrug, skrappe krav til miljø- og sundhedsskadelige stoffer, materialekontrol og logbog, samt god kvalitet via gennemgang af uvildig tredjepart. Svanemærkets tilgang fremmer både cirkulær økonomi og reducerer klimabelastningen. Det tror jeg er blandt de vigtigste grunde til Svanemærkets stigende popularitet inden for byggeri, siger Martin Fabiansen, der er direktør i Miljømærkning Danmark.

ET SVANEMÆRKET BYGGERI ER KENDETEGNET VED:

  • Lavt energiforbrug inkl. præmiering for brug af vedvarende energi.
  • Godt indeklima vha. krav til bl.a. dagslys, ventilation og fugtsikring.
  • Lever op til skrappe krav til miljø- og sundhedsskadelige stoffer i både byggematerialer og kemiske produkter.
  • Lever op til strenge krav til bæredygtigt certificeret træ.
  • Høj byggeteknisk kvalitet, da både byggeproces og det færdige byggeri kontrolleres af en uvildig tredjepart for at sikre, at proces, materialer og byggeri lever op til skrappe miljø- og kvalitetskrav.
  • God mulighed for genbrug og genanvendelse af bygningsdele, da der er udarbejdet en logbog over, hvilke materialer og kemiske produkter der er anvendt i byggeriet, og hvor de er placeret.

Hos pensionsselskabet PKA, der for eksempel har opført The Hill i Hillerød og Svanehusene i IrmaByen i Rødovre, bruger man Svanemærket i klimaindsatsen.
- Vi certificerer vores ejendomme som en del af PKA’s klimastrategi. Og Svanemærket tiltaler os, fordi forbrugere har et højt kendskab til mærket, og fordi det har en høj troværdighed. Med Svanemærket viser vi, at PKA er med i front inden for bæredygtighed. Samtidig er det med til at skabe attraktive ejendomme med meget høj beboertilfredshed og med gode afkast til medlemmerne, siger Peter Gravesen, der er porteføljemanager i PKA A/S.

Svanemærket er det officielle miljømærke i Norden. Svanemærket er med til at fremme cirkulær økonomi, reducere klimabelastningen og bruges som et redskab til at realisere FN’s 12. verdensmål om at sikre bæredygtige forbrugs- og produktionsformer.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093