23948sdkhjf

Ny lokalplan baner vejen for Tretårnet

Byrådet i Helsingør Kommune har vedtaget lokalplan og kommuneplantillæg for det tidligere Helsingør Hospital, der gør det muligt at realisere det ambitiøse boligprojekt, Tretårnet

Helsingør Byråd vedtog mandag lokalplanen og kommuneplantillægget for det tidligere Helsingør Hospital, og ikke mindst selve de to store tidligere hospitalsbygninger på Esromvej. 

Dermed er vejen banet for det ambitiøse byggeprojekt Tretårnet, der bygger på de eksisterende hospitalsbygninger.

Drømmen er at skabe en "levende landsby på højkant" med blandt andet 700 kvadratmeter tagterasse med orangeri, café i stueetagen, kontorhotel, fitness- og yogalokale, lægeklinik, bibliotek/lounge, sportsbar og cykelværksted. Der skal ifølge planen også være et friplejehjem på 2. og 3. etage. På 4. og 5.etage vil man etablere et etagebofællesskab, hvor man får mulighed for at bo tættere på sine naboer fra samme etage med eksempelvis et stort fælleskøkken. Boligerne i Tretårnet vil være målrettede familieboliger og seniorboliger i forskellige størrelser.

Klar og parat
Bag projektet Tretårnet står investorerne Athena Partners, SPD - Scandinavian Property Development og Seguro Management. Rådgiverne er FRONT arkitekter og Øllgaard, rådgivende ingeniører.

- Det har været en fantastisk positiv proces at være med til. Nu glæder vi os bare til at komme i gang, fortæller Kristin Arendt, EOS Partners, der løser opgaven som projektleder for Athena Partners. Hun fortæller, at alt byggeandragende er afleveret hos kommunen, og der blot mangler få ting, før alt er på plads, og byggeriet kan gå i gang.

Indenfor i det tidligere sygehus har et nedrivningsfirma været i gang med at strippe bygningen siden september, og nu er man altså klar til at begynde at bygge op.

- Hvis alt går vel, så kan vi være klar til at bygge op til sommer, hvis der kommer byggetilladelse, og hvis det sker, så kan vi måske have en etage klar til indflytning 1.januar, fortæller Kristin Arendt, der er i fuld gang med at lave aftaler med de erhvervsdrivende, der skal ind i stueetagen. Og øjensynligt bliver det ikke et problem at få lejet de mange lejligheder ud.

- Lige nu har vi 327 interesserede skrevet op til boligerne. Vi har haft en fantastisk positiv proces uden indsigelser eller problemer, og der har været fyldt med begejstrede mennesker til de borgermøder, vi holdt sidste år. Det er hovedsagligt borgere fra Helsingør, der er gerne vil bo i Tretårnet, siger Kristin Arendt.

Ud af de i alt 140 boliger udgør 56 boliger til borgere på friplejehjemmet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095