23948sdkhjf

Lighthouse rejser sig på Aarhus havn

Over halvdelen af de 90 lejligheder er allerede solgt, når Havneinvest Århus II og entreprenøren MT Højgaard holder rejsegilde onsdag den 9. november.
Lighthouse byggeriet på havnen i Aarhus passerer en vigtig milepæl, når projektets udvikler, Havneinvest Århus II, og entreprenøren MT Højgaard holder rejsegilde over Etape I for arbejdere, medarbejdere og inviterede gæster.

Fejringen sker samtidig med, at Havneinvest nu er oppe på at have solgt 51 af de 90 lejligheder og fire byhuse. Køberne kan flytte ind 1. april næste år, men allerede onsdag er alle køberne inviteret med til rejsegildet sammen med en lang række gæster. Det fortæller Rune Kilden, der er én af direktørerne i Havneinvest.

- Salget går rigtig godt, men Etape I er også kendetegnet ved, at der er lejligheder for næsten alle. Boligernes størrelse og placering spænder fra lejligheder på 50 m², som passer til et godt forældrekøb og til de eksklusive penthouselejligheder i forskellige størrelser samt fire byhuse på lige over og under 200 m², siger Rune Kilden.

Begejstret borgmester
Hos Aarhus Kommune glæder man sig også til at se Lighthouse Etape I blive færdig næste år. Borgmester Jacob Bundgaard betegner byggeriet som et smukt resultat af den kreative kraft i Aarhus og et projekt, der i mere end én forstand rager op.

- Lighthouse bliver ikke kun af ord et nyt fyrtårn for Aarhus. Rejsegildet over 1. etape af Lighthouse sender et stærkt signal om den positive udvikling på de bynære havnearealer. Det har krævet styrke, mod og visioner at komme hertil. Det en fantastisk bedrift og én, vi alle kan være meget stolte af. Og det bedste af det hele er, at det kun er begyndelsen, siger borgmesteren.

Bestemt ikke noget standardbyggeri
For MT Højgaard er opførelsen af Etape I en spændende opgave, siger afdelingschef Niels Bank:

- Der er tale om et meget markant byggeri med unikke boliger. Der er ikke mange lejligheder, der er ens. Arkitekterne har desuden skabt en flot bygning, som bliver utrolig smuk med de nyskabende facader og altaner. Dette er bestemt ikke noget standardbyggeri. Og det skal understreges, at det er et byggeri, som bliver til gennem samarbejde, der bygger på åbenhed og tillid blandt alle implicerede parter, og det er noget, vi i MT Højgaard lægger stor vægt på, siger Niels Bank.

Arkitekt på byggeriet er 3XN, mens Moe & Brødsgaard er tilknyttet som ingeniør.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141