23948sdkhjf

Teater genstarter udvidelse efter entreprenørs konkurs

Bygningsfonden Odsherred Teater har valgt at sende en 1.000 kvm udvidelse af Odsherred Teater i udbud igen. I denne omgang er der tale om et inviteret genudbud, så bygningsfonden bestemmer, hvem der kan give budene på en ny teatersal, værksteder med mere, fortæller formand for Bygningsfonden Odsherred Teater, Lars Nybjerg, til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Sagen kort: Fra hovedentreprenør til genudbud

En 1.000 kvm udvidelse af Odsherred Teaters bygning i Nykøbing Sjælland har været undervejs i nogle år.

Et hold med arkitektfirmaet Christensen & Co i spidsen vandt i 2019 opgaven som totalrådgiver.

Den 28. januar 2020 oplyste Odsherred kommune så i en pressemeddelelse, at B. Nygaard Sørensen havde vundet hovedentreprisen på teaterudvidelsen. Entreprenørselskabets vinderbud lød på 22,78 mio. kr. Også Anker Hansen & Co, Elindco samt Base Erhverv afgav bud, mens Entreprenør Morten C Henriksen var prækvalificeret men ikke bød.  

Torsdag den 30. januar indgav B. Nygaard Sørensen så en konkursbegæring ved Sø- og Handelsretten, og teaterprojektet blev sat på hold. 

Efter grundige juridiske granskninger kom Byggefonden Odsherred Teater frem til, at udbuddet skulle annulleres og gå om.

– Vi har brugt meget tid på at finde frem til, hvad vi må juridisk set, understreger han med henvisning til, at teaterbyggeriet i Odsherred skulle have været godt i gang - om alt var gået som planlagt. 

Sent i januar i år blev B. Nygaard Sørensen valgt som vinder af hovedentreprisen på projektet. Men en konkurs i entreprenørvirksomheden lige ved januars udgang sendte entreprenøren til tælling og teaterbyggeriet ud i uvished. 

I kølvandet på konkursen genopstod dele af B. Nygaard Sørensen i nyt ejerskab som BNS A/S. Kurator og det nye BNS tilbød en tredjepartsaftale på teaterbyggeriet, men det blev ikke til noget. Efter grundige juridiske granskninger valgte Byggefonden Odsherred Teater - som Licitationen - Byggeriets Dagblad tidligere har beskrevet - simpelthen at annullere licitationen.  

Fire gamle kendinge og én ny dreng i klassen
Men nu får BNS alligevel chancen sammen med de fire øvrige byggefirmaer, der i sin tid blev indbudt til at afgive bud på teaterudvidelsen, fortæller Lars Nybjerg. 

De fem genindbudte entreprenører er: 

- Anker Hansen & Co

- Elindco

- Base Erhverv

- B. Nygaard Sørensen

- Entreprenør Morten C Henriksen

– Vi har taget dem, der har givet bud før (på den oprindelige hovedentreprise, red) og den nye konstellation af BNS, som kender projektet, siger Lars Nybjerg og tilføjer:

 – De (BNS, red.) står ikke bedre end andre men er med i opløbet, men er så at sige nye i klassen, hvor de andre er kendte. 

Fristen for entreprenørvirksomhedernes bud er den 15. maj. Herefter forventer Lars Nybjerg, at der kommer til at gå en måneds tid med at forhandle, så der kan komme en underskrift med den nye hovedentreprenør i midten af juni eller starten af juli måned.  

Går alt efter planen forventes Odsherred at kunne byde indenfor i de nye lokaler i sommeren 2021. 

Holder fast i planen
Vægtningen i licitationen er der ifølge Lars Nybjerg ikke ændret på, så det er fortsat overvejende set prisen, det drejer sig om.
Tilbage i starten af året lød B. Nygaard Sørensens vinderbud på 22,8 mio. kr. ekskl. moms. 

Selve projektet bliver i udgangspunktet det samme som hidtil: En 1.000 kvm udvidelse med blandt andet en ny teatersal, udvidelse af foyerområdet samt garderober, værksteder og bagscene-faciliteter. 

Vinderholdet, der i sin tid vandt opgaven som totalrådgiver på teaterbyggeriet; arkitektfirmaet Christensen & Co med underrådgiverne Primus Arkitekter ApS, Sted ApS, Oluf Jørgensen A/S og Sweco, bliver der heller ikke rykket ved. 

Teaterprojektet støttes af A.P Møller og hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond, Realdania samt Aage og Johanne Louis-Hansens fond.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11