23948sdkhjf

Første virksomhed klar til Amagers nye erhvervsbydel

Astellas Pharma, som denne uge flytter hele sin nordiske organisation til Nordhuset i Scanport – en ny erhvervsbydel på knap 100.000 etagemeter, som Skanska Øresund udvikler på Amagers kyst.
Et stenkast fra lufthavnen, Øresundsbroen, metroen og motorvejen ligger en af Danmarks mest miljøvenlige bygninger.

Fremtidens medarbejdere trives bedst i grønt byggeri med havudsigt og et nærmiljø fyldt med oplevelser og rekreative muligheder – og de skal kunne komme hurtigt til og fra jobbet, uanset om de bor i Næstved, Lund eller Nærum.

Det er overbevisningen hos den japanske medicinalkoncern Astellas Pharma, som denne uge flytter hele sin nordiske organisation til Nordhuset i Scanport – en ny erhvervsbydel på knap 100.000 etagemeter, som Skanska Øresund udvikler på Amagers kyst. Astellas Pharma bliver dermed den første virksomhed, der indtager Scanport, i første omgang med godt 65 medarbejdere fordelt på 2.600 m².

Beliggenhed rummer store fordele
Scanport ligger klos op ad det nye Danmarks Akvarium (Den Blå Planet), har egen lystbådehavn og det moderne byggeri bliver flankeret af Bryggergården – et fredet bygningsværk fra 1700-tallet, som i forvejen huser private boliger og den velbesøgte restaurant Kystens Perle.

Bydelen vil vokse frem i det trafikale og oplevelsesmæssige knudepunkt lige ved Amager Strandpark, Kastrup Havn, det nye Danmarks Akvarium (Den Blå Planet), Øresundsbroen, motorvejsnettet, Metroen og Københavns Lufthavn. Og ved at placere Astellas Pharma i et oplevelsesmæssigt og logistisk smørhul med adgang til alle former for offentlig og privat transport opnår virksomheden ifølge adm. direktør, Mats Persson, en række fordele:

- Med broen, motorvejsnettet og metroen lige uden for døren kan vi rekruttere medarbejdere i både Danmark og Sverige. Vi er en del af en større nordisk organisation, og for os er det lige så naturligt at have svenske som danske ansatte. Desuden rejser vores ansatte meget i Danmark, Norge, Sverige, Finland og Island, så det betyder en væsentlig besparelse på tidsbudgettet, at vi nu kommer til at bo så tæt på lufthavnen, siger Mats Persson, der selv pendler fra Helsingborg til Danmark hver dag.

Scanports egen lystbådehavn – en af de dybeste i Københavnsområdet til større både med lang køl – er også netop blevet modtageklar, ligesom Kajakhotellet snart flytter ind. Havudsigten kombineret med mulighederne for sejlads, kajakroning og andre maritime aktiviteter efter arbejdstid er ifølge Mats Persson også stærke kort i konkurrencen om at fastholde og rekruttere markedets dygtigste medarbejdere.

Grøn bygning i grønne omgivelser
Med Nordhuset har Skanska Øresund sat ambitionsniveauet højt, når det gælder miljøvenligt byggeri med lavt energiforbrug. Byggeriet har et energiforbrug, der ligger minimum 25 procent under den energiramme, der kræves ifølge dansk lovgivning og bliver desuden LEED Platin certificeret.

- Vi vægter grønne tiltag meget højt og sætter en ære i at belaste miljøet mindst muligt. I Scanport får vi et lavenergi- og miljømæssigt bæredygtigt kontordomicil, som matcher vores værdier og ambitioner på CSR-fronten – netop det høje ambitionsniveau på miljøfronten var afgørende for vores beslutning om at flytte ind i Nordhuset, siger Mats Persson.

Grønt er i det hele taget et centralt tema i Scanport-området, som udvikles i tråd med de højeste internationale miljøstandarder. Byggeri af nye bygninger startes op efterhånden som de enkelte lejeraftaler bliver indgået. Udvendigt er der også planlagt grønne områder, fx på strækningen fra Den Blå Planet til Scanports lystbådehavn.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125