23948sdkhjf

Institutionsbyggeri afleveret med forsinkelse

Tæt samarbejde mellem håndværkere, arkitekt og bygherre skaber tilfredshed for alle involveret i opførslen af Thyholm Børnehus.
Den 1.250 m² integrerede daginstitution Thyholm Børnehus er klar til rykind fra børn og pædagoger.

Byggeriet er trukket ud halvanden måned længere end planlagt. Til gengæld udtrykker arkitekt og bygherre stor tilfredshed med resultatet, hvor der er taget hensyn til detaljerne.

Leder af Thyholm Børnehus, Via Madsen, har ageret som daglig bygherre på projektet. Hun udtrykker stor tilfredshed med processen. Den holdning går igen hos arkitekt ved KPF Arkitekter i Viborg.

- Det har været med til at give os en rigtig god proces, at der har været så engageret, lokal ledelse. Det er alfa og omega, at vi står med en tilfreds bygherre, siger Anja Kaspersen til folkebladetlemvig.dk.

Energirigtigt byggeri
Det færdige projekt er produktet af et forslag udarbejdet i samarbejde mellem KPF Arkitekter, E. Bodilsen Totalentreprise A/S og Stokvad & Kerstens Rådgivende Ingeniører. Forslaget vandt i juni 2010 i konkurrence med fire andre teams.

Thyholm Børnehus i Struer opføres som et lavenergiklasse 1 byggeri iht. til BR08 i 1-plan til 100 børnehavebørn og 24 vuggestuebørn med tilhørende legeplads og bygninger i terræn bl.a. til mindre dyrehold.

Byggeriet er opbygget med store og moderne rum til daginstitutionens børn samtidig med, at der etableres optimale arbejdsforhold for personalegruppen. Seks grupperum ligger parvist fordelt i tre markante bygningsenheder, som skyder sig frem af den øvrige bygningsmasse.

Grupperummene flankeres af værksted/atelier, køkken og det store Hjerterum, som udgør det centrale omdrejningspunkt i institutionen. Disse funktioner ligger under et samlende, fl adt tag og har adgang til afskærmede udearealer mellem de fremskudte grupperum. Mod nord etableres den mere lukket bygningsdel bestående af de mere tilbagetrukne funktioner som soverum og personaleområde.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125