23948sdkhjf

H. Skjøde Knudsen klar til oplevelsesbyggeri

Tirsdag går spaden i jorden til Aktivitets- og Naturcenter Hindsgavl i Middelfart. Det bæredygtige byggeri er tegnet af Aart og opføres af H. Skjøde Knudsen A/S.
Når borgmester Steen Dahlstrøm i morgen tirsdag den 15. november sætter spaden i jorden i Naturparken Hindsgavl Dyrehave, indledes opførelsen af en ny form for bæredygtigt oplevelsesbyggeri i Middelfart Kommune.

Byggeriet af Aktivitets- og Naturcenter Hindsgavl er næsten udelukkende fondsfinansieret og bygges sammen med landskabet på Hindgavl, så fremtidens besøgende kan træde ind i et fyrtårn i integreret energidesign og ansvarligt byggeri.

- Det er et samlet byråd, som står bag byggeriet, som uden tvivl vil blive et oplevelseshus, der bliver værd at besøge og bruge for borgere og besøgende. Og så er byggeriet bæredygtigt, både økonomisk, energimæssigt og i forhold til samspillet med den omkringliggende natur, udtaler borgmesteren.

2020-byggeri
Det nye projekt har været flere år undervejs, og Naturstyrelsen, Lokale- og Anlægsfonden og Friluftsrådet har bidraget til, at projektet nu kan føres ud i livet.

Det er det danske arkitektfirma Aart Architects, der har stået for udformningen af centeret.

- Som arkitekter har vi søgt at skabe et aktivitets- og naturcenter, der motiverer til fællesskab, inspirerer til leg og læring og går i dialog med det naturskønne landskab ved Hindsgavl Dyrehave. Aktivitets- og naturcentret er derfor formet som et dynamisk volumen, der styrker oplevelsen af Hindsgavls fine landskabelige kvaliteter ved at åbne sig mod omgivelserne og eskalere med udsigt mod syd. Den tætte kontakt til naturen kommer samtidig til udtryk ved, at aktivitets- og naturcentret er designet som et fyrtårnsprojekt inden for integreret energidesign og ansvarligt byggeri i bredeste forstand, siger adm. direktør, Torben Skovbjerg, Aart.

H. Skjøde Knudsen A/S har hovedentreprisen på det nye byggeri, der forventes at stå færdigt sommeren 2012.

- Vi glæder os meget til at opføre Middelfart Kommunes nye Aktivitets- og Naturcenter, et byggeri der lever op til de nye 2020-energikrav. Til projektet tilknyttes firmaets certificerede passivhusdesigner, der ser det som et pilotprojekt for fremtidens byggerier, udtaler adm. direktør Allan Nielsen, H. Skjøde Knudsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11