23948sdkhjf

Københavnsk hovedentreprenør sætter ny rekord

Aktivt ejerskab og effektiv styring sikrede Byens Tag & Facade omsætningsrekord sidste år. Det viser den københavnske hovedentreprenørs nyligt offentliggjort 2019-regnskab, hvor omsætningen var på 138 mio. kr., mens overskuddet efter skat lige akkurat passerede 7 mio. kr. 

– Vores omsætning i 2019 er cirka 13 pct. højere end i 2018, og vi har de seneste år intensiveret vores fokus på at skabe en endnu mere effektiv styring af vores projekter. Vi ser en meget positiv udvikling, og vi er stolte af virksomhedens evne til at skabe en god indtjening, siger bestyrelsesformand Niels Johansen. 

Overfor Licitationen - Byggeriets Dagblad uddyber han, at den vigtigste faktor i forhold til styring er, at de fire ejere, Christopher Blak, Kenneth Bush-Hansen, Casper Borgen Larsen og Niels Johansen selv, har hver sit ansvarsområde i firmaet.  

Niels Johansen har fingrene i tilbudsdelen, Casper Borgen holder snor i økonomi og hovedentrepriser, mens Christopher Blak og Kenneth Bush-Hansen, der er blikkenslageruddannede, har blik på fagentrepriser og bemanding.

80 mand i folden

Byens Tag & Facade ejes og drives af Christopher Blak, Kenneth Bush-Hansen, Casper Borgen Larsen og Niels Johansen.

Virksomheden beskæftiger godt 80 egne medarbejdere og et netværk af samarbejdspartnere, der sammen er eksperter i restaurering og renovering af tag og facader samt specialister i blikkenslagerarbejde i fagentreprise.

Bestyrelsesformanden er heller ikke sen til at fremhæve medarbejdere og samarbejdspartnere som en anden årsager til succesen.

- Den stærke styring af kundernes projekter er i 2019 kommet særligt til udtryk på det kulturhistoriske projekt på Sorø Klosterkirke. Projektet blev afsluttet 7 måneder før aftalt tid, siger han.

Også rekord i ordrebeholdning
Byens Tag & Facader er indtil nu sluppet nogenlunde upåvirket af coronasituationen, da kunderne hovedsageligt er offentlige bygherrer og boligforeninger, mens de private bygherrer udgør en mindre del af forretningen. 

Firmaet ser dog allerede nu ind i en fremtid, hvor pandemien kommer til at påvirke forretningen. Niels Johansen oplever, at mange renoveringer er blevet eller bliver udsat, fordi man ganske enkelt ikke har kunnet mødes, og rådgivere derfor ikke kan projektere opgaverne. Især hen mod slutningen af året kan det slå igennem, hvorfor han sætter sin lidt til, at forskellige politiske tiltag og annoncerede fremrykninger af byggeaktivitet vil afhjælpe situationen: 

– Så forventer vi til gengæld, at byggeopgaver fra Landsbyggefonden hjælper os igennem, siger Niels Johansen. 

Han tilføjer hurtigt, at 2020 dog kan ende med at blive en smule bedre end 2019, da Byens Tag & Facade ikke kun afleverede et rekordregnskab, men også har en rekordordrebeholdning.

I år står den på kulturhistoriske projekter som vedligeholdelsen af Marmorkirkens tag samt udskiftning af kobber på Ordrup Kirke.

En fjerdedel via vinduer
Til at løfte forretningen er også et nyt forretningsområde med vinduesudskiftninger, som falder i naturlig forlængelse af kernekompetencen på ejendommenes klimaskærm. 

Den primære årsag til, at firmaet har taget vinduesudskiftninger ind i egenproduktion er ifølge Niels Johansen, at man ville have adgang til tagsager, der er kombinationssager.

– Stilladser er så stor en omkostning ved renoveringer, at bygherrer vil lave mest muligt; tag, facader og vinduer hænger derfor sammen, forklarer han og tilføjer, at firmaer også udfører rene vinduesentrepriser. 

I den samlede forretning er tagentrepriser stadig den helt store post. Området vil fremover udgøre omkring 50 pct. af omsætningen, vurderer bestyrelsesformanden. Vinduesdelen og facadeentrepriser, hvor firmaet udfører blikkenslagerarbejder i fagentrepriser for andre entreprenører, vil hver udgøre omkring 25 pct.

Firmaet råder over et blikkenslagerværksted på mere end 1.000 kvm, og 25 af svendene er blikkenslagere – 30 når der er mest at lave. Pt står de med en renovering af Marmorkirken og har også foretaget udskiftning af naturskiffer på Københavns Rådhus og er hyppige arbejdsgæster på Christiansborg.

Byens Tag & Facade A/S
mio. kr. 2019 2018
Nettoomsætning 138,2 122,3
Resultat af primær drift 9,7 8,9
Resultat før skat 9,2 8,4
Årets resultat 7,0 6,5
Balancesum 47,5 46,2
Egenkapital 22,1 18,6
Antal ansatte 55 52
Regnskabsåret blev afsluttet 31.12.2019.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095