23948sdkhjf

Svensk facadefirma skal renovere en af Danmarks største andelsboligforeninger

Den svenske koncern Fasadgruppens danske datterselskab Byens Tag & Facade har vundet en omfattende renovering hos A/B Vanløsegaard, der er blandt landets største andelsboligforeninger.

Det oplyser Fasadgruppen i en pressemeddelelse.

Opgaven omfatter en renovering af foreningens arkitekttegnede ejendom i København og tæller 170 lejligheder og 10 erhvervslejemål. Arbejdet påbegyndes i foråret 2023 og står på i godt og vel et år.

Der er tale om en omfattende opgave for Byens Tag & Facade med en ordreværdi på omkring 44 mio. kr.

I projektet indgår blandt andet energioptimering af eksisterende ventilationsanlæg, udskiftning af cirka 5.200 kvm tag og solceller monteres mod gården. Derudover skal der etableres nyt vaskeri og lokal udnyttelse af regnvand (LUR-projekt) i form af bedre udnyttelse af regnvand. Renoveringsprojektet har fået tildelt midler fra Københavns Kommunes byfornyelsespulje.

Opkøb nummer tre i Danmark

Byens Tag & Facade blev overtaget af Fasadgruppen i maj 2021 som den ekspansionslystne svenske koncerns tredje opkøb i Danmark.

Det københavnske firma blev grundlagt i 2008 og havde ved overtagelsen 69 fuldtidsansatte og omsatte for cirka 164 mio. kr. i regnskabsåret 2020.

A/B Vanløsegaard er opført i 1923-24 og er tegnet af den prisbelønnede arkitekt Arthur Carl Johann Wittmaack. Wittmaack har desuden tegnet flere ikoniske københavnske byggerier så som Axelborg, Park Bio, Absalons Kirke samt Østerbro Svømmehal og det daværende nationalstadion Københavns Idrætspark.

– Vi er glade for tilliden fra Andelsboligforeningen A/B Vanløsegaard og for at få muligheden for at renovere en ejendom af den kaliber. Alle Byens Tag & Facades kernekompetencer kommer i spil i sådan et projekt og vi er stolte af, at endnu en stor andelsboligforening satser på energieffektiviserende tiltag, siger Peter Andersen, forretningsområdechef i Fasadgruppen Danmark, i pressemeddelelsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11