23948sdkhjf

Svensk koncern i ottende danske opkøb

Otte danske opkøb skulle der til, inden den opkøbsivrige svenskejede koncern Fasadgruppen ekspanderede til Jylland.

Det sker med opkøb af murer- og facadepudsvirksomheden Jan Tryk Facadepuds ApS, Jan Tryk, oplyser parterne i en pressemeddelelse.

Jan Tryk har base i Hjørring og leverer ydelser inden for murerarbejde, facadepuds og facadeisolering. Virksomheden udfører primært renoveringsopgaver i hele Jylland, og kunderne er især boligforeninger og private boligejere. Firmaet har 20 fuldtidsansatte og omsatte for godt 14 mio. kr. i regnskabsåret 2021.

– Jan Tryk har stor ekspertise indenfor facadepuds og facadeisolering, og i fællesskab ser vi store muligheder for at tage yderligere markedsandele i Jylland, siger Jeppe Danning, adm. direktør i P. Andersen & Søn, i pressemeddelelsen.

Han udtaler sig, da opkøbet sker i form af en aktivitetsoverdragelse, hvor Fasadgruppens datterselskab P. Andersen & Søn overtager hele den forretning, som Jan Tryk i dag driver, herunder kundeaftaler, arbejdsredskaber, varemærke og medarbejdere.

Startede invasionen i 2019

P. Andersen & Søn var Fasadgruppens adgangsbillet til det danske marked, idet selskabet i Lejre i november 2019 blev svenskerne første opkøb i Danmark.

Fasadgruppen finansierer den kontante del af købesummen med egne midler. Sælger har forpligtet sig til at geninvestere en del af købesummen ved inden for en måned at opkøbe Fasadgruppen-aktier for et beløb svarende til 1,5 mio. kr.

Overdragelsen af Jan Tryk forventes at finde sted i løbet af september 2022.

Opkøb på opkøb på opkøb

Siden opkøbet af P. Andersen & Søn Entreprise i 2019 har Fasagruppen haft portemonnæen fremme igen og igen.

Senest i juli, hvor altanspecialisten Altana A/S blev svenskernes syvende opkøb.

To måneder tidligere blev facadeentreprenøren Stenklint A/S i Valby, føjet til den evigt ekspanderende koncerns portefølje. Kort forinden var entreprenørfirmaet Kjær Knudsen A/S i Brøndby blevet femte tilføjelse i Danmark.

Fasadgruppen har hovedkontoret er i Stockholm, Sverige.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078