23948sdkhjf

Køber 70.000 kvm til nyt togværksted

DSB har fundet et af de steder, hvor fremtidens el-tog skal vedligeholdes og repareres; Logistikparken i Årslev vest for Aarhus. Der har Statsbanerne købt et 70.000 kvm stort erhvervsareal, Logistikparken 13, af ÅF Transport, skriver EDC Erhverv Poul Erik Bech i en pressemeddelelse. 

– Vores værksted i midten af Aarhus betjener vores dieseltog, der over tid skal udfases, af hensyn til bymiljøet. Derfor besluttede DSB sammen med Aarhus kommune, at vi burde finde en ny lokation med bedre arealer i området udenfor byen, udtaler senior vice president i DSB, Torben Kronstam, i pressemeddelelsen. 

– Grundstykket i Logistikparken 13 var interessant, da det ligger ved siden af jernbanen, da rammemulighederne er gode, og da det har den længde og størrelse, som vi søgte, fortsætter han. 

De fremtidige el-tog er et stort indsatsområde og etableres for at skabe et grønnere Danmark, bedre jernbane og bedre kollektiv trafik. Projektet udgør en stor værdi til over 60 mia. kr. og forventes at være færdigt i 2027. 

Området Logistikparken ved Aarhus blev købt tilbage i 2006 af ÅF Transport, som siden har udviklet området. Byggeriet i Logistikparken er stadig i gang.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078