23948sdkhjf

Utilfredsstillende men forventet – rådgiver går i minus

– At vi må afslutte vores årsregnskab for 2019 med et negativt resultat er yderst utilfredsstillende, men året har på flere områder budt på udfordringer, som vi ikke forventer at se i tilsvarende grad fremover, udtaler adm. direktør i Arne Elkjær A/S, Kasper Fey-Hansen, i en kommentar til regnskabet. 

– Resultatet kan tillægges få hovedårsager, tilføjer han. 

Årets bruttofortjeneste udgør 19,9 mio. kr. mod 29,5 mio. kr. ved forrige regnskabsårs afslutning. Det ordinære resultat efter skat udgør -6.2 mio. kr. mod 1,5 mio. kr. i 2018, oplyser det rådgivende ingeniørfirma i en pressemeddelelse med henvisning til endnu ikke offentliggjorte regnskabstal. 

2019 var på flere måder et udfordrende år for Arne Elkjær A/S. En generelt lav ordretilgang har præget virksomhedens omsætning, og dertil har et ellers godt prestigeprojekt bidraget negativt til virksomhedens resultatskabelse. 

Finansieringsplan for hele koncernen
Det Aarhus-baserede ingeniørfirma har taget konsekvensen af det dårlige resultat og foretaget væsentlige tilpasninger i organisationen; blandt andet er tidligere driftschef Kasper Fey-Hansen udnævnt som ny adm. direktør efter Michael Due.

Mærker tab af ejerleder

I september 2019 mistede virksomheden dens ejerleder og administrerende direktør Michael Due i en trafikulykke, og dette sætter naturligvis også sit præg på årets resultat, forklarer Kasper Fey-Hansen: 

- Michael Due var foregangsmand for Arne Elkjær A/S, og hans pludselige bortgang var og er et stort tab for virksomheden. Heldigvis har Michael igennem mange år delt sin passion for forretningsdrift med gode medarbejdere – og deres loyalitet, omstillingsparathed og lyst til at føre virksomheden videre, har været afgørende for vores drift siden efteråret.

For at sikre den fornødne driftslikviditet, har selskabet bag Arne Elkjær A/S, Michael Due Holding, i maj 2020 sikret en ny, samlet finansieringsplan for hele koncernen. 

– Med organisationsændringer og finansieringsplan på plads, er det min vurdering, at Arne Elkjær er godt rustet til fremtiden. Denne vurdering bakkes op af de økonomiske nøgletal som vi ser for virksomhedens første fire måneder af 2020, der ligger væsentligt over såvel vores budgetforventninger som tilsvarende nøgletal sidste år i samme periode, forklarer Jørgen Due Jensen, bestyrelsesformand i Arne Elkjær A/S samt direktør i Michael Due Holding. 

Ikke coronaramt
På trods af udbruddet af Covid-19 i Danmark og resten af verden, har Arne Elkjær ikke oplevet fald i ordretilgang i indeværende regnskabsår. 

– Vores tilgang i ordrer har vist sig fra en positiv side i årets første kvartal, og vores medarbejdere bærer en stor rolle i den udvikling, siger Kasper Fey-Hansen. 

– Heldigvis har vi indtil nu kun oplevet Covid-19-situationen i et begrænset omfang forretningsmæssigt, men vi er meget opmærksomme på, hvilken negativ effekt pandemien kan få for vores indtjening i andet halvår af 2020, slutter han.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078