23948sdkhjf

Casa vinder største renoveringsprojekt til dato

Ejendomsudvikleren og -investoren NREP har indgået aftale med entreprenørvirksomheden Casa om at stå for opførelsen af det nye Herlev Bymidte. Dermed står det ambitiøse projekt om at forny Herlevs bycentrum foran sin næste fase. 

Det skriver Casa i en pressemeddelelse. 

I alt 57.000 kvm skal etableres i en blanding af nybyggeri og renovering, og projektet bliver det til dato største renoveringsprojekt for Casa, hvor direktør Torben Modvig glæder sig. 

– Casa  har har det seneste år investeret ekstra kræfter i at styrke vores renoveringsafdeling i vest og samtidig opbygge en afdeling i øst. Siden er tilgangen af nye projekter blot vokset og vokset, og Herlev Bymidte er den foreløbige krone på værket for os, siger Torben Modvig i pressemeddelelsen.

NREP, der sammen med Aaarstidernes Arkitekter og Arkitema har tegnet og udviklet det nye by- og handelscentrum, afventer nu sammen med Casa, at den formelle byggetilladelse falder på plads, så arbejdet kan gå i gang.

Læs også: Årstiderne Arkitekter løfter sløret for stadion med 10.000 pladser

Blanding af nybyggeri og renovering
Projektet vil fra 2023 samle de borgervendte dele af rådhuset med en stor Føtex på cirka 5.500 kvm, butikker, liberale erhverv, sundhedshus, fitnesscenter og 135 nye leje-lejligheder i en ny bymidte, som desuden kommer til at ligge som en station på den kommende letbane. 

Det eksisterende butiksområde i Herlev Bymidte vil blive nyrenoveret og forventes at stå færdig i 2022. Det kommer til at bestå af kælder, stueplan og førstesal centreret omkring en Føtex på cirka 5.500 kvm, og vil desuden indholde butikker, erhvervslokaler og parkering. 

I seks-otte etager over bymidten bygges cirka 135 nye, attraktive lejeboliger, som vil spænde fra cirka 50-130 kvm, det vil sige op til fem værelser, hvoraf de første vil stå færdigt i løbet af 2022. På taget af butiksdelen etableres et gårdmiljø til de nye beboere samt parkering og cykelparkering, som vil kunne benyttes af både beboere og bymidtens gæster. De fleste lejligheder får vestvendt altan, som dermed vil bidrage til livet mod gårdrummet. 

På hjørnet af Herlev Hovedgade og Herlev Ringvej opføres det helt nye 11 etager høje Erhvervstårnet, der bliver et markant nyt vartegn for Herlev Bymidte og for Herlev generelt. I bunden af tårnet etableres det nye bycentrums ‘borgertorv’, hvor Herlevs beboere kan komme i direkte kontakt med Herlev kommune. Det nye rådhus indtager et antal etager længere oppe i tårnet, mens de øverste af husets etager indrettes som almindelige kontorlejemål.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.142