23948sdkhjf

Hvidt tag til FN Byen

Eurotag Danmark har leveret 5.000 m² vegetabilsk hvidt tag med solceller til FN Byen i København.
Om lidt over et år rykker de første medarbejdere ind i FN Byen på Marmormolen i København, der bliver det nye centrum for FN’s aktiviteter i Danmark.

Ambitionen er, at de ca. 1.500 ansatte kommer til at arbejde i et af landets mest moderne og klimarigtige byggerier med et energiforbrug til opvarmning på mindre end 50 Kwh pr. m² pr. år.

Blandt de tiltag, der skal realisere de ambitiøse klimamål, er tagløsninger fra Eurotag Danmark, som blandt andet har leveret bebyggelsens hvide Derbipure-tag på 5.000 m² med indbyggede solceller. Hertil kommer 8.000 m² Derbigum GC tagmembran, hvorpå der anlægges grønt tag med mos.

- Derbipure er en helt speciel og nytænkt tagmembran med 100 % genanvendelighed. Med Derbipure forøges solcellernes effekt med ca. 4-7 %, samtidig med at det giver bygningen en afkølende virkning, oplyser Eurotag, der producerer sine løsninger i Belgien.

Eftersom den reflekterende overflade virker passivt nedkølende på bygningen, mindsker den køleanlæggets energiforbrug og reducerer udledningen af CO2. Derudover er Derbipure pH-neutral, hvilket gør membranen velegnet til opsamling af regnvand.

FN-Byen får et samlet areal på ca. 46.000 m² fordelt på seks etager. Bygningen skal rumme de seks FN-organisationer, der p.t. bor i Danmark. E. Pihl & Søn er entreprenør på byggeriet af begge etaper, der ventes klar til indflytning hhv. årsskiftet 2012/13 og årsskiftet 2013/14.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079