23948sdkhjf

Grønt lys til 500 grønne boliger

PensionDanmark kommer med pengene, og Enemærke & Petersen skal bygge. Nu er lokalplanen for det hidtil største bæredygtige projekt på Søndre Havn i Køge på plads. 

Det skriver Køge Kyst i en pressemeddelelse. 

Projektet på det gamle industriområde yderst på Søndre Havn i Køge omfatter fem boligkarréer med 500 boliger, parkeringskælder og publikumsrettet erhverv. Beliggenheden giver strand på den ene side og havn på den anden, og ambitionen er at bygge bæredygtigt - alle projekterne bliver bæredygtighedscertificeret til minimum DGNB guld - med forskellige boligtyper og boligfællesskaber, arbejdspladser, iværksætteri og oplevelser. 

– Vi har godt samarbejde med PensionDanmark om, hvordan denne nye del af byen skal se ud, og hvordan der skal være at bo og opholde sig. Der er muligheder for kontorarbejdspladser, daginstitution, worklifeboliger – hvor man kan arbejde hjemmefra og butikker, siger Tove Skrumsager Frederiksen, projektdirektør for Køge Kyst, i pressemeddelelsen.

I december 2019 udpegede PensionDanmark som bygherre to tegnestuerne, Mangor & Nagel sammen med Lokal og Vandkunsten til at tegne projektet, og Enemærke & Petersen er sammen med Oluf Jørgensen A/S entreprenør og ingeniør på byggeriet.

Parterne er sammen med Køge Kyst i gang med lave detaljeringer af projektet, og skitseprojekterne til hver af de fem karréer forventes klar i løbet af 2020 

Undersøger fortidens synder
Beliggenheden ved vand, strand og klubber er ekstraordinær, men det er oprydningen også. Her lå tidligere nogle af landets mest forurenende virksomheder, og derfor skal der både planlægges nyt og ryddes op efter fortidens synder. Jorden er ved at blive nøjere undersøgt, og forude venter et større jordarbejdet. 

Når den forurenede jord er væk, bliver der plads til parkeringskældre, som skal betjene boligkarréerne og indgå i parkeringskapaciteten for hele Søndre Havn. 

Lokalplanen giver en ny mulighed for, at enkelte hjørner i et nyt byggeri kan komme op i ni etager. Bortset fra Danish Agros hvide pakhus på kajkanten fra tyverne, er grænsen på syv etager på resten af Søndre Havn. Med det nye projekt kan der bygges et højt hjørne yderste mod nord ud til havet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125