23948sdkhjf

Tilfredshed hos EKJ trods lavere indtjening

EKJ Rådgivende Ingeniører kan se tilbage på et år med tilgang af flere store opgaver; herunder Cityringen og Nyt OUH i Odense. Det har givet anledning til nyansættelser.
Krisen i samfundet fastholder i nogen grad prispresset på rådgiverydelser, og derfor betegner ledelsen i EKJ Rådgivende Ingeniører regnskabsåret 2010/11 som tilfredsstillende – trods et fald i indtjeningen fra 13,65 til 5,37 mio. kroner efter skat.

Virksomheden afsluttede regnskabsåret ved udgangen af juni måned, og den netop offentliggjorte årsrapport viser, at omsætningen faldt med 3,3 % til 131,2 mio. kroner.

Både omsætning og resultat er imidlertid i overensstemmelse med det forventede, og den lavere indtjening skyldes i nogen grad stigende udgifter til salg og marketing.

- Især har deltagelsen i en lang række offentlige udbud inden for byggeri og anlæg været omkostningstunge, anfører ledelsen i sin beretning, hvor også markeringen af EKJ’s 50 års jubilæum fremhæves som en ekstraordinær udgift.

Med i flere store projekter
Inden for byggeriet er det især opgaver på skoler, universiteter, ældreboliger og hospitaler, der har bidraget til aktiviteten. Sidst i perioden lykkedes det blandt andet at vinde konkurrencen om Nyt OUH i Odense, hvor EKJ deltog gennem konsortiet Medic OUH.

I anlægssektoren kan der blandt andet fremhæves store opgaver som projekteringen af Cityringen i København og den nye højhastighedsbane mellem København og Ringsted.

De store ordrer har medført markant tilgang af nye medarbejdere i anden halvdel af regnskabsåret, og det har opvejet, at EKJ i sommeren og efteråret 2010 måtte reducere staben i byggerisektionen. Gennemsnitligt har virksomheden beskæftiget 163 medarbejdere i 2010/11, hvilket er ni færre end året før.

Forventer halvårsresultat på niveau med 2010/11
Det aktuelle aktivitetsniveau, og forventninger om tilgang af nye opgaver, ventes at give en stigning i omsætningen i første halvdel af regnskabsåret 2011/12.

Ved årsskiftet omlægger EKJ regnskabsperiode til kalenderåret, og resultatet for perioden juli-december 2011 forventes at udvise en overskudsgrad på niveau med hele regnskabsåret 2010/11 (4,35 %).
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188